Η Microsoft καταλάθος δημοσίευσε ένα έγγραφο για το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Windows 10X. Έχοντας αρχικά εντοπιστεί από τον Walking Cat, το έγγραφο ήταν διαθέσιμο για σύντομο χρονικό διάστημα online σήμερα και παρέχει περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα βρίσκεται μόνο στο Surface Neo, αλλά πλέον θα τρέχει και σε άλλες dual screen συσκευές. Η Microsoft μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι τα Windows 10X θα είναι διαθέσιμα σε foldable smartphones και dual screen συσκευές, με βελτιώσεις και στο Start Menu αλλά και στην taskbar, αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο ότι οι φιλοδοξίες της είναι να το φέρει και σε laptop συσκευές.

Στα Windows 10X, η Microsoft αναφέρεται στο Start Menu σαν τον Launcher, με μεγάλη έμφαση να δίνεται στην τοπική αναζήτηση. Η αναζήτηση είναι αρμονικά intergrated με τα web  results, τα διαθέσιμα apps και συγκεκριμένα αρχεία στη συσκευή σου. Το προτεινόμενο περιεχόμενο ενημερώνεται δυναμικά, βάσει της πιο πρόσφατης δραστηριότητάς σας και πρόσφατα χρησιμοποιημένα αρχεία, εφαρμογές και ιστοσελίδες.

Τα Windows 10X θα βελτιώσουν επίσης και το Windows Hello facial recognition σύστημα. Όταν η οθόνη θα ενεργοποιηθεί, αμέσως θα μεταβείτε στην κατάσταση πιστοποίησης, σε αντίθεση με τα Windows 10, που πρώτα πρέπει να εγκαταλείψετε την lock screen πριν την πιστοποίηση.  Η Microsoft, αναφέρει επίσης και τον σύγχρονο File Explorer. Η εταιρεία εργαζόταν εδώ και αρκετό καιρό πάνω σε μια πιο σύγχρονη UWP έκδοση του παραδοσιακού File Explorer και φαίνεται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στα Windows 10X. Θα είναι πιο touch friendly και πιο απλοποιημένος για πρόσβαση στα έγγραφα αποθηκευμένα στο Office 365, OneDrive και άλλες cloud υπηρεσίες.  H Microsoft επίσης απλοποιεί και το Action Center) (notification center) και τα quick settings στα Windows 10X. Θα μπορείς πιο εύκολα και πιο γρήγορα να αποκτήσεις πρόσβαση σε σημαντικές ρυθμίσεις της συσκευής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.