Πρωτοποριακή έρευνα αποκαλύπτει την παρουσία “κομητικής οργανικής ύλης” σε δείγματα που ελήφθησαν από τον αστεροειδή Ryugu, που βρίσκεται κοντά στη Γη και ερευνήθηκε από το ιαπωνικό διαστημικό σκάφος Hayabusa 2 το 2018.

Τα επιστρεφόμενα δείγματα, που εξετάζονται από τον Δεκέμβριο του 2020, παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για τον πιθανό ρόλο των αρχαίων προσκρούσεων αστεροειδών στη σπορά της ζωής στη Γη.

Οι επιστήμονες προτείνουν ότι τα ανθρακούχα υλικά σχηματίστηκαν από κομητική οργανική ύλη κατά τη διάρκεια της θέρμανσης που προκλήθηκε από την πρόσκρουση, γεγονός που υποδηλώνει μεταφορά από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα στην περιοχή κοντά στη Γη.

Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε στο διάστημα, επικίνδυνα τα τρόφιμα που αναπτύσσονται εκεί

Εντός των δειγμάτων του Ryugu, οι ερευνητές εντόπισαν “εκτοξεύσεις τήγματος” πλάτους πέντε έως 20 μικρομέτρων που πιστεύεται ότι προέρχονται από την πρόσκρουση κομητικής σκόνης στην επιφάνεια του αστεροειδούς χωρίς ατμόσφαιρα.

Αυτές οι πιτσιλιές περιέχουν “ανθρακούχα υλικά” που μοιάζουν με “πρωτόγονη οργανική ύλη”. Η χημική σύνθεση υποδηλώνει ένα μείγμα υδροπυριτικών αλάτων του Ryugu με κομητική σκόνη.

Το εύρημα αυτό ευθυγραμμίζεται με την έρευνα της NASA για τα δείγματα του αστεροειδούς Bennu, όπου οι προκαταρκτικές αναλύσεις έξω από το όργανο συλλογής του διαστημικού σκάφους αποκάλυψαν τα “δομικά στοιχεία της ζωής στη Γη”.

Ενώ οι επιστήμονες προσεγγίζουν με προσοχή τα οριστικά συμπεράσματα σχετικά με την εξωγήινη προέλευση της ζωής στη Γη, οι ανακαλύψεις αυτές σηματοδοτούν σημαντική πρόοδο στην κατανόηση των πιθανών συνδέσεων μεταξύ της κομητικής ύλης και των θεμελιωδών διαδικασιών που διαμορφώνουν τη ζωή στο σύμπαν μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.