Όλα είναι έτοιμα για να εισέλθει η Volton στην αγορά των τηλεπικοινωνιών της χώρας μας, τόσο σε υπηρεσίες κινητής όσο και σταθερής τηλεφωνίας. Αυτό ακριβώς ανακοινώθηκε από τον Managing Director της Volton στους Δελφούς, πως μέχρι το τέλος του 2024 θα αποτελέσουν το νέο παίκτη της αγοράς.

Το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε την είσοδο στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο η Volton βρίσκεται σε επαφές με παρόχους για να αποκτήσει και υπηρεσίες σταθερής. Το καλοκαίρι ξεκινούν οι πιλοτικές δοκιμές και πρόκειται να αναπτύξει ένα μοντέλο που θα περιλαμβάνει κινητή, σταθερή τηλεφωνία και internet.

Για την είσοδο της Volton στην αγορά τηλεπικοινωνιών είχε απαιτηθεί δυο φορές η παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς δεν είχε καταφέρει να πετύχει συμφωνία με κανέναν από τους τρεις παρόχους.

Σημαντική προειδοποίηση για όλους για κλήσεις από Revolut – Μια χαρακτηριστική περίτπωση

Η είσοδος νέου παίκτη στην αγορά θα εντείνει τον ανταγωνισμό, κάτι που όπως έχει επισημάνει και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών, ρίχνοντας τις τιμές, που προς το παρόν, παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Και αυτό όταν οι οι Έλληνες κάνουν χρήση λιγότερων δεδομένων συγκριτικά με τους ευρωπαίους εταίρους τους, αλλά δεν απέχουν πολύ από τα επίπεδα άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως απέδειξε η πρόσφατη μελέτη που ανέθεσε η ΕΕΤΤ στην εξειδικευμένη σουηδική εταιρεία TEFFICIENT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.