Το εν λόγω παράδειγμα, αποτελεί μια καλή προειδοποίηση για το γεγονός ότι δεν θα πρέπει να απαντάμε σε κλήσεις δήθεν από Revolut. Συντάκτης της εφημερίδας The Guardian αναφέρει ότι διαδικτυακοί εγκληματίες κατάφεραν να αποσπάσουν 40.000 λίρες Αγγλίας από τον επιχειρηματικό του λογαριασμό. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ βρισκόταν σε ένα απομακρυσμένο μέρος της Ιταλίας χωρίς καλό internet.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ο χρήστης έλαβε μια κλήση από αριθμό με απόκρυψη, την οποία αππέριψε, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κλήση από τον λογιστή του που του ανέφερε να σηκώσει το τηλέφωνο επειδή ήταν εκπρόσωπος της Revolut για να τον ενημερώσεις για κάποιες ύποπτες κινήσεις στο λογαριασμό τους.

Όταν τον ξανακάλεσαν, ο ίδιος απάντησε πιστεύοντας ότι μιλούσε με το τμήμα ασφάλειας συναλλαγών της Revolut, πόσο μάλλον όταν αυτός στο τηλέφωνο του ανέφερε προηγούμενες συναλλαγές, έχοντας πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό του. Στα πλαίσια μάλιστα ελέγχου ασφαλείας του ζήτησε να του στείλει και δυο κωδικούς επιβεβαίωσης και να του αναφέρει τους κωδικούς. Και κάπου εκεί την πάτησε.

Revolut: Η απόλυτη λύση για τα χρήματά σου! Δεν θα το βρεις σε Ελληνική τράπεζα αυτό το προϊόν

Ο ίδιος ο χρήστης επισημαίνει ότι δεν ανέφερε σε κανέναν τους κωδικούς της Revolut και έμεινε έκπληκτος με το πόσο εύκολα μπόρεσαν να τον εξαπατήσουν. Η Revolut μάλιστα αρνείται να του δώσει τη selfie που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μπουν στο λογαριασμό. Η εν λόγω περίπτωση αποτελεί μια σαφή προειδοποίηση για το γεγονός ότι η Revolut δεν θα σε καλέσει ποτέ για θέματα ασφαλείας του λογαριασμού. Όλα τα θέματα που αφορούν το λογαριασμό σου επιλύονται μέσα από το chat και μόνο. Μην απαντάς σε κλήσεις από τη Revolut ή από άτομα που υποστηρίζουν ότι είναι από τη Revolut.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και εμένα η revolut μου απέσπασε χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό με τη μέθοδο των fishing email.

  2. Κι εγώ έλαβα κλήση από υποτίθεται Revolut UK και συγκεκριμένα έδειχνε τον αριθμό που γράφει πίσω από την κάρτα. Μου είπαν ότι εμφανίστηκε μια πάγια εντολή από Ηνωμένες πολιτείες που το θεώρησαν ύποπτο και πρόσθεση μιας συσκευής Samsung (που δεν έχω). Όταν ξεκίνησαν και μου ζήτησαν να κάνουν reset τούς κωδικούς και να διαβάσω τον κωδικό πού μου “έστειλαν”. Τους απάντησα “σε καμία περίπτωση” και τους είπα αφήστε το όπως είναι δε πειράζει. Επικοινώνησα με (μέσω μηνυμάτων) και μου είπαν ότι δεν υπάρχουν ύποπτες συναλλαγές στον λογαριασμό μου ούτε πάγια εντολή. Όταν τους ρώτησα αν με πήραν ποτέ τηλέφωνο, μου απάντησαν όχι και ότι επικοινωνούν μόνο μέσω του app ποτέ με κλήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.