Όταν συζητάμε για την εμβληματική στολή Stillsuit από το Dune του Frank Herbert, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον αναπόσπαστο ρόλο της στην ιστορία και την πρόσφατη άνοδο της δημοτικότητάς της λόγω της επιτυχίας της κινηματογραφικής σειράς.

Η Hacksmith Industries, ένα κανάλι του YouTube που είναι γνωστό για την κατασκευή πραγματικών εκδόσεων αντικειμένων από ταινίες και σειρές, ανέλαβε την πρόκληση της δημιουργίας ενός λειτουργικού Stillsuit. Παρόλο που η δημιουργία τους μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσο τα κινηματογραφικά σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν στα Dune Part One και Dune Part Two, χρησιμεύει ως απόδειξη της ανθρώπινης εφευρετικότητας.

Η ομάδα της Hacksmith Industries έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με έργα όπως ένα φωτόσπαθο που λειτουργεί με πλάσμα και είναι ικανό να καίει πόρτες. Στο τελευταίο τους εγχείρημα, έβαλαν στόχο να κατασκευάσουν μια στολή Stillsuit που μπορεί να ανακυκλώνει τον ιδρώτα. Παρά τη φαινομενικά απλή απεικόνιση του Stillsuit στο Dune, η κατασκευή μιας τόσο χρήσιμης στολής παρουσιάζει πολλές προκλήσεις.

Στο βίντεο κατασκευής, η Hacksmith Industries επικεντρώθηκε στη σύλληψη του ιδρώτα και της υγρασίας από την αναπνοή του χρήστη αντί να προσπαθήσουν να ανακυκλώσουν τα ούρα και τα κόπρανα όπως οι “πραγματικοί” Fremen στο Dune. Η ομάδα ξεκίνησε με μια αδιάβροχη στολή-σακούλα και πρόσθεσε ένα σύστημα ανταλλαγής θερμότητας στο πίσω μέρος για να διευκολύνει τη συμπύκνωση του ιδρώτα και της υγρασίας για τη συλλογή σε ένα μπουκάλι.

Επιπλέον, ενσωμάτωσαν μια μάσκα με φίλτρο μονής κατεύθυνσης που συνδέεται με έναν σωλήνα που επιτρέπει την εισαγωγή φρέσκου αέρα, ενώ συλλαμβάνει την υγρασία από την εκπνοή. Αυτός ο καινοτόμος σχεδιασμός επιτρέπει την περαιτέρω συλλογή νερού μέσα στη στολή με τη συμπύκνωση της υγρασίας της αναπνοής.

Για το τελικό προϊόν, η Hacksmith Industries αντικατέστησε την αρχική αδιάβροχη στολή-σακούλα με μια πιο εφαρμοστή στολή, με αποτέλεσμα η εμφάνισή της να μοιάζει περισσότερο με σπιτικό cosplay παρά με κινηματογραφικά σκηνικά μεγάλου προϋπολογισμού. Παρά την DIY αισθητική της, αυτή η πραγματική και λειτουργική στολή Stillsuit αποδεικνύει ότι η τεχνολογία που μοιάζει με αυτή που χρησιμοποιούν οι Fremen στο Dune δεν είναι τόσο παρατραβηγμένη.

Αν και αυτή η έκδοση μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω βελτίωση προτού επιχειρήσει σε συνθήκες ερήμου όπως αυτές που περιγράφονται στο Dune, παρουσιάζει ελπιδοφόρες δυνατότητες για την προσαρμογή εννοιών επιστημονικής φαντασίας στην πραγματικότητα μέσω πρακτικών λύσεων μηχανικής.

Τύπος έφτιαξε lightsaber και κόβει τα πάντα! Το θέλουμε ΤΩΡΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.