Αν νομίζατε πως τα lightsaber είναι μόνο για το Star Wars, τότε όπως και εμείς μάλλον κάνατε λάθος. Ένας YouTuber και η ομάδα του, κατάφεραν να φτιάξουν το πρώτο lightsaber και ο κόσμος φρικάρει με το πόσο επικό είναι.

Το σπαθί μπορεί να κόψει μέταλο και προφανώς φέγγει. Είναι ότι πιο κοντινό έχουμε δει σε lightsaber και καίει τα πάντα φτάνοντας τους 2.200 βαθμούς Κελσίου.

«Κάθε μεμονωμένο εξάρτημα αυτών των σπαθιών κατασκευάστηκε κατά παραγγελία, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών, συγκροτημάτων μεταφοράς αερίου, διακόπτες, στοιχεία διαχείρισης αερίου και ολόκληρου του σώματος του ίδιου του κύριου σπαθιού (που μοιάζει με υβριδική συσκευή steam-punk sci-fi με τον καλύτερο τρόπο ),» δήλωσε η Hacksmith Industries.

Για να δημιουργηθεί το σχέδιο, ο ομάδα έπρεπε να δημιουργήσει πλάσμα και βασίστηκε σε παλαιότερα σχέδιά της.

«Ανασχεδιάσαμε ξανά τα συστήματα ακροφυσίων και βαλβίδων και το μείγμα καυσίμου, με την ελπίδα να δημιουργήσουμε «στρωτή ροή» στα αέρια, δημιουργώντας μια εξαιρετικά καθαρή, φωτεινή και μακριά/σταθερή φλόγα», εξήγησε η Hacksmith Industries.

Το Samsung Galaxy Ring ρίχνει πόρτα στις Apple συσκευές!

“Με την προσθήκη διαφορετικών αλάτων στο πλάσμα, μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα της δέσμης. “Για παράδειγμα, το βορικό οξύ θα κάνει μια πράσινη δέσμη όπως το φωτόσπαθο του Yoda, το χλωριούχο νάτριο παράγει ένα έντονο κίτρινο όπως της Rey και το χλωριούχο στρόντιο θα δημιουργήσει ένα έντονο κόκκινο για αυτούς που προτιμούν να περπατούν στη σκοτεινή πλευρά.

Αν και ο σχεδιασμός μοιάζει πολύ με δάδα κοπής οξυγόνου, ο ακριβής συνδυασμός οξυγόνου και άλλων καυσίμων, επιτρέπει την δημιουργία μιας σταθερής φλόγας που είναι αρκετά καυτή για να κόψει χάλυβα. Για να βρεθεί το τέλειο μείγμα, χρειάστηκαν μήνες έρευνας και δοκιμών από την ομάδα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.