Οι αγώνες drag είναι πάντα διασκεδαστικοί, και με τα EVs να “καπνίζουν” σχεδόν τον ανταγωνισμό τους σε αυτούς, είναι ακόμα πιο συναρπαστικοί. Πάρτε ως παράδειγμα το Tesla Model S Plaid. Μοιάζει με ένα κανονικό οικογενειακό σεντάν, και όμως μπορεί να ντροπιάσει αυτοκίνητα που κοστίζουν πολλαπλάσια από αυτό.

Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά μπροστά σε έναν αγώνα drag που φέρνει αντιμέτωπο το Model S Plaid με ένα γελοία ακριβό σπορ αυτοκίνητο, στην προκειμένη περίπτωση την Lamborghini Revuelto των 600 χιλιάδων δολαρίων. Διαθέτει έναν V12 κινητήρα 6.5 λίτρων μαζί με τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι συνδυάζονται όλοι μαζί για να του δώσουν 1.015 ίππους και 1.076 Nm ροπής. Το Tesla έχει τρεις του ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν 1.020 ίππους και 1.420 Nm ροπής.

Όπως είναι αναμενόμενο, το Tesla είναι πολύ πιο βαριά από τη Lambo, χάρη στις μπαταρίες. Έτσι, με την ισχύ να είναι πολύ παρόμοια και το βάρος να αποτελεί τεράστιο μειονέκτημα για το Tesla Model S Plaid, προσθέτοντας το γεγονός ότι η Lambo είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, θα περιμένατε να κερδίσει εύκολα, σωστά;

Λοιπόν, αν έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν τέτοιου είδους αγώνες drag, μάλλον δεν θα σοκαριστείτε ακούγοντας ότι το Tesla κέρδισε τις περισσότερες φορές. Το γρηγορότερο τέταρτο του μιλίου επιτεύχθηκε σε 9.8 δευτερόλεπτα, ενώ η Lamborghini χρειάστηκε 9.9 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, υπάρχει μια αρκετά σημαντική επιφύλαξη εδώ, αυτό το Tesla δεν είναι το μοντέλο Plaid που αγοράζετε από την ίδια τη μάρκα, αλλά έχει τροποποιηθεί από τρίτους, οπότε κάποιες από τις επιπλέον επιδόσεις του μπορεί να προέρχονται από εκεί. Ιδιαίτερα σημαντικό μπορεί να είναι το γεγονός ότι είναι πιο χαμηλά στο έδαφος από το μη πειραγμένα Tesla Model S Plaid.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.