Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επαινούνται συχνά για τη γρήγορη επιτάχυνση και τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους σε πίστες drag strip, με μοντέλα όπως το Tesla Model S να πρωτοστατούν. Ωστόσο, όταν πρόκειται για εκδηλώσεις autocross, αυτά τα EV υψηλών επιδόσεων δεν λαμβάνουν πάντα την ίδια προσοχή. Πολλοί λάτρεις των αυτοκινήτων απορρίπτουν τα EVs ως one-trick ponies εξαιτίας αυτού.

Παρά την αντίληψη αυτή, στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα που διαγωνίζονται σε αγώνες autocross από ό,τι νομίζετε. Ενώ τα μικρότερα, ελαφριά μοντέλα με εξαιρετικό χειρισμό και ελαστικά είναι πιο συνηθισμένο θέαμα σε πίστες autocross, υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Πάρτε για παράδειγμα το τεράστιο Tesla Cybertruck βάρους περίπου 3 τόνων που πρόσφατα διαγωνίστηκε ενάντια σε πολύ ελαφρύτερα αυτοκίνητα σε μια εκδήλωση autocross της Porsche Club of America (PCA).

Ο ιδιοκτήτης του Cybertruck, ο TeslaKen, πίεσε το ηλεκτρικό του θηρίο στα όριά του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και κατάφερε να σημειώσει τον εντυπωσιακό πέμπτο καλύτερο χρόνο της ημέρας. Παρά το μέγεθος και το βάρος του Tesla Cybertruck, ο TeslaKen εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες χειρισμού του ηλεκτρικού οχήματος και πιστεύει ότι με κάποιες αναβαθμίσεις, όπως καλύτερα φρένα και ελαστικά με μεγαλύτερη πρόσφυση, θα μπορούσε να επιτύχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε μελλοντικές εκδηλώσεις.

Η εμπειρία του TeslaKen ως οδηγός autocross έπαιξε σίγουρα ρόλο στην επιτυχία του στην εκδήλωση, όπως και η εξοικείωσή του με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Tesla Cybertruck, καθώς βέβαια και το σύστημα διεύθυνσης στους 4 τροχούς και η ρύθμιση steer-by-wire. Αν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford εξερευνούν επίσης τις επιδόσεις των EV με μοντέλα όπως το Mustang Mach-E Rally, η Tesla μπορεί να έχει βρει μια νικηφόρα φόρμουλα για μελλοντική επιτυχία σε διαγωνισμούς autocross.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.