Το Android προσφέρει ήδη υποστήριξη για ποντίκια υπολογιστή, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για την έξοδο σε εξωτερική οθόνη ή για λόγους προσβασιμότητας. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε ποντίκι ή δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε; Φαίνεται ότι η Google φέρνει μια εναλλακτική λύση στο Android.

Η Google ανακοίνωσε στο blog προγραμματιστών της ότι η λεγόμενη λειτουργία Project Gameface έρχεται στο Android. Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε πέρυσι για τα Windows, είναι ένα “hands-free gaming ποντίκι” που χρησιμοποιεί την κίνηση του κεφαλιού και τις χειρονομίες του προσώπου για τον έλεγχο του κέρσορα στον υπολογιστή.

Google Project Gameface Android

Το Project Gameface λειτουργεί μέσω ενός συνδυασμού της υπηρεσίας προσβασιμότητας του Android, του πλαισίου MediaPipe της Google και της selfie κάμερας της συσκευής. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να σηκώσουν τα φρύδια τους για να κάνουν κλικ και να σύρουν, να ανοίξουν το στόμα τους για να μετακινήσουν έναν κέρσορα, και πολλά άλλα.

Ο κολοσσός της αναζήτησης προσφέρει επίσης προσαρμογή των χειρονομιών, με υποστήριξη έως και 52 χειρονομιών, και τη δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους της χειρονομίας για την ενεργοποίηση ενεργειών. Ωστόσο, οι προγραμματιστές θα πρέπει να ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους υποστήριξη για το Google Project Gameface. Ελπίζουμε να δούμε ευρεία υιοθέτηση, καθώς είναι ένας έξυπνος τρόπος για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Android.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.