Εμφανίστηκαν μερικά νέα βίντεο των Samsung Galaxy S24 και Galaxy S24+ με δοκιμές που στοχεύουν να εντοπίσουν αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των παραλλαγών με Exynos 2400 και εκείνων με Snapdragon 8 Gen 3. Για την ακρίβεια, αυτοί που εκτελούν τις δοκιμές προσπαθούν να καταλάβουν πόσο μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ των δύο chip. Κάποιες αποκλίσεις ήταν πάντα αναμενόμενες, αλλά πόσο μεγάλες είναι;

Υπενθυμίζουμε ότι, ενώ το Galaxy S24 Ultra κυκλοφορεί παντού με τον Snapdragon 8 Gen 3 SoC της Qualcomm, τα μοντέλα Galaxy s24 και S24+ χρησιμοποιούν αυτό το chip μόνο σε επιλεγμένες αγορές. Στις περισσότερες περιοχές, το βασικό και το plus μοντέλα έχουν τον Exynos 2400, τον οποίο η Samsung χρειάστηκε δύο χρόνια για να αναπτύξει μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους από την κυκλοφορία του Exynos 2200.

Επιστρέφοντας στα βίντεο, το καθένα λέει μια αρκετά διαφορετική ιστορία, ωστόσο έχουν ένα κοινό συμπέρασμα: Ο Snapdragon παραμένει ανώτερος από τον Exynos. Κρίνοντας από αυτά τα βίντεο, η διαφορά μεταξύ των chip Snapdragon 8 Gen 3 και Exynos 2400 είναι πιο σημαντική κατά τη σύγκριση του βασικού Samsung Galaxy S24.

Το παραπάνω βίντεο δείχνει επίσης ότι το Galaxy S24 με Exynos 2400 ενδέχεται να έχει περισσότερες δυσκολίες με τη συνδεσιμότητα 5G από ό,τι το μοντέλο me Snapdragon 8 Gen 3. Εντωμεταξύ, το βίντεο που συγκρίνει το Galaxy S24+ δείχνει ότι οι επιδόσεις, οι θερμικές τιμές και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι συγκρίσιμες στις εκδόσεις Exynos και Snapdragon.

Αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι το μικρότερο αποτύπωμα και η ψύξη του βασικού μοντέλου Galaxy S24 ενδέχεται να δημιουργήσουν μεγαλύτερο χάσμα απόδοσης και αποδοτικότητας μεταξύ Exynos 2400 και Snapdragon 8 Gen 3. Ενώ το Galaxy S24+ που διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία και θάλαμο ατμών, ενδέχεται να κλείσει το όποιο χάσμα υπάρχει μεταξύ των δύο SoC.

Αν αισθάνεστε ότι πληρώνετε για ένα κατώτερο προϊόν σε περίπτωση που επιλέξετε το Samsung Galaxy S24 με Exynos 2400, τότε είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε πού θα ξοδέψετε τα χρήματά σας. Ακόμα κι έτσι, είναι πιθανότατα προτιμότερο να δοκιμάσετε τον Exynos 2400 στα Galaxy S24 και S24+ εσείς οι ίδιοι, πιθανώς σε ένα κατάστημα της Samsung ή κάποια άλλη μεγάλη αλυσίδα που έχει τα μοντέλα διαθέσιμα, προτού βάλετε το χέρι στην τσέπη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να πεσει λιγο ακομη η τιμη κ βουρ στον SD για οποιον ειναι >25 ετων και δεν ενδιαφερεται μονο για παιχνιδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.