Τα Samsung Galaxy S24 διαθέτουν τις καλύτερες οθόνες smartphone στον κλάδο, σύμφωνα με το DxOMark. Οι τρεις νέες ναυαρχίδες της Samsung νίκησαν τηλέφωνα όπως τα Galaxy Z Fold 5, Z Flip 5, iPhone 15, Google Pixel Fold, OnePlus Open, Honor Magic 5 Pro, και ο κατάλογος συνεχίζεται. Άλλωστε, ηγούνται της παρέας και τίποτα δεν φαίνεται να στέκεται εμπόδιο στο δρόμο τους.

Πιο συγκεκριμένα, το Galaxy S24 Ultra ηγείται της κατάταξης Global και Ultra-Premium του DxOMark στην ποιότητα της οθόνης. Τα Galaxy S24 και Galaxy S24+ ισοβαθμούν στη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Επίσης, ισοβαθμούν με τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Samsung Galaxy S24 S24+ Ultra Displays DxOMark

Το βασικό Samsung Galaxy S24 έχει την υψηλότερη κατάταξη οθόνης στην κατηγορία Premium Ranking, η οποία περιλαμβάνει τηλέφωνα που κοστίζουν από 600 έως 800 δολάρια. Αυτή η κατηγορία δεν περιλαμβάνει το Galaxy S24+, γι’ αυτό και το plus μοντέλο είναι δεύτερο μετά το Galaxy S24 Ultra στην κατηγορία Ultra-Premium (άνω των 800 δολαρίων).

Σαφώς, υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα που είχαν οι χρήστες με τη λειτουργία Vivid που δεν έκανε τα χρώματα αρκετά έντονα και το AOD που φαινόταν λίγο πολύ αμυδρό. Ωστόσο, αυτά τα νέα πάνελ LTPO Dynamic AMOLED 2X που χρησιμοποιούνται από τα Galaxy S24, σε συνδυασμό με τεχνολογίες της εταιρείας, όπως ένα αναβαθμισμένο Vision Booster και το ολοκαίνουργιο Adaptive Color Tone, είναι φανταστικά.

Samsung Galaxy S24 S24+ Ultra Displays DxOMark

Η Samsung αύξησε την ανάλυση του μοντέλου Galaxy S24+ σε QHD+, επίσης, και τα τρία μοντέλα μπορούν να φτάσουν σε μια επιβλητική φωτεινότητα 2600 nits. Εντωμεταξύ, το Galaxy S24 Ultra ξεχωρίζει χάρη στην προστασία της οθόνης Gorilla Glass Armor.

Αυτό το νέο γυαλί Armor είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό του Ultra. Όχι μόνο κάνει θαύματα ενάντια στις αντανακλάσεις, ακόμη και στο φως του ήλιου, αλλά είναι λιγότερο ευαίσθητο στις γρατσουνιές. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των smartphones, η οθόνη του Galaxy S24 Ultra δεν γρατζουνιέται στο επίπεδο 6 της κλίμακας Mohs, κάτι που είναι ένα κατόρθωμα το οποίο το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κοίτα για το PWM της μείωσης φωτισμού τώρα το πήγαν στα 480hz ενώ στις προηγούμενες σειρές είναι στα 240 (όπως και το δικό μου fold 4).
    Όταν η Huawei και η honor και άλλες έχουν πάει στα 1500+ και δεν κουράζουν τα μάτια, για ποιες καλύτερες οθόνες μιλάμε;
    Το fold 4 έχει ωραία οθόνη (η μέσα γιατί η έξω είναι τόσο μικρή που κουράζει και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα) με ωραία χρώματα ομολογουμένως, αλλά πρέπει να διορθωθεί και αυτό γιατί ακόμη και αν το δωμάτιο έχει φώς και ο φωτισμός της οθόνης είναι στα 40-50% μετά από 20-30 λεπτά αν διαβάζεις, σε κουράζει.
    Καλά τα ωραία και ζωηρά χρώματα αλλά πρωτίστως πρέπει να είναι ξεκούραστη και φιλική με τα μάτια η οθόνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.