Το πρώτο Apple Watch κυκλοφόρησε το 2015 και μόλις πριν από λίγες εβδομάδες μπήκε επίσημα στη λίστα με τα obsolete προϊόντα της εταιρείας. Μεταφερόμαστε στο 2016, όταν το Apple Watch Series 1 έκανε το ντεμπούτο του μαζί με το Series 2. Το 2016 μπορεί να μην φαίνεται πολύ μακρινό για κάποιους, αλλά σε τεχνολογικά χρόνια, είναι πρακτικά μία διαφορετική πολύ μακρινή εποχή.

Η Apple έχει πλέον απονείμει την ετικέτα vintage στο Watch Series 1, σηματοδοτώντας ότι πλέον δεν λαμβάνει πλήρη επίσημη υποστήριξη. Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα προϊόν γίνεται vintage όταν έχει αποσυρθεί από την αγορά για περισσότερα από πέντε χρόνια αλλά λιγότερα από επτά. Η υποστήριξη για τα vintage προϊόντα είναι περιορισμένη και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

Παρόλο που τα Watch Series 1 και 2 μοιράστηκαν τα φώτα της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2016, το Series 2 αποχώρησε ένα χρόνο αργότερα με την άφιξη του Series 3. Εντωμεταξύ, το Series 1 παρέμεινε ως μια πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό των χρηστών επιλογή. Μέχρι τα μέσα του 2020, τα Series 1 και 2 λάμβαναν ενημερώσεις, με το τελευταίο λογισμικό που πήραν να είναι το watchOS 6. Μόλις αυτά τα μοντέλα λάβουν το status “obsolete”, η Apple δεν θα υποστηρίζει πλέον την επίσημη επισκευή τους.

Το Apple Watch Series 1 ήταν αρκετά δημοφιλές στους καταναλωτές που αναζητούσαν την εμπειρία ενός έξυπνου ρολογιού της Apple με μια πιο φιλική τιμή. Στην πραγματικότητα, το 2018, το Series 1 διεκδίκησε τον τίτλο του smartwatch με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 90% των παγκόσμιων πωλήσεων των ρολογιών του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Αν εξακολουθείτε να φοράτε ένα Watch Series 1, ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε μια αναβάθμιση, όχι απαραίτητα αυτήν τη στιγμή, αλλά στο όχι πολύ μακρινό μέλλον. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές. Η Apple παρουσίασε πρόσφατα τα Watch Series 9, το οποίο μπορεί να μοιάζει πολύ με τους προκατόχους του, αλλά διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο, πιο γρήγορο chip και προσφέρει πολύ πιο πλούσιες δυνατότητες από του Series 1.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.