Τα Apple Watch Series 9 και το Watch Ultra 2 υποστηρίζουν το νέο Double Tap gesture, το οποίο ενεργοποιείται όταν χτυπάς δύο φορές τον δείκτη με τον αντίχειρα μεταξύ τους. Το gesture λειτουργεί και θα λειτουργεί σε συμβατές εφαρμογές και επιτρέπει την εκτέλεση διάφορων ενεργειών, χωρίς το πάτημα της οθόνης.

Μέσα σε μια εφαρμογή το Double Tap εκτελεί την ίδια ενέργεια με το απλό πάτημα στην οθόνη. Αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο όταν το χέρι στο οποίο δεν φοράς το ρολόι το χρησιμοποιείς για κάποια άλλη εργασία ή κρατάς κάτι με αυτό. Από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις του gesture είναι το κλείσιμο του ξυπνητηριού, η ακύρωση ενός χρονόμετρου, και το κλείσιμο ειδοποιήσεων.

Το Double Tap gesture δεν ήταν διαθέσιμο στα Apple Watch Series 9 και το Watch Ultra 2 όταν κυκλοφόρησαν. Τώρα όμως εμφανίστηκε στη beta του watchOS 10.1, του οποίου η τελική έκδοση θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του μήνα, για όλους τους χρήστες. Η ενεργοποίηση του γίνεται από τις ρυθμίσεις των gestures στο μενού ρυθμίσεων του smartwatch.

Double Tap Apple Watch Series 9 Ultra 2

Η προεπιλεγμένη λειτουργία κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων είναι η έναρξη/παύση της αναπαραγωγής μουσικής. Ωστόσο, μπορείς να την αλλάξεις και να κάνεις skip τα τραγούδια. Για το Smart Stack η προεπιλεγμένη λειτουργία είναι το “Advance” που κάνει scroll στο τέλος της λίστας, αλλά προσφέρει και την επιλογή “Select” η οποία ενεργοποιεί το επιλεγμένο widget και ανοίγει τη σχετική εφαρμογή.

[Αποκλειστικό] Αυτό είναι το Samsung Galaxy S24 Ultra και τα χαρακτηριστικά του

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.