Το GSM Arena δοκίμασε την 4.000mAh μπαταρία του Samsung Galaxy S24 και αναφέρει ότι το φετινό μικρό Galaxy S flagship της νοτιοκορεάτικης εταιρείας έφτασε τις 12 ώρες και 7 λεπτά χρήσης, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 40 λεπτά συγκριτικά με τον προκάτοχο του και την 3.900mAh μπαταρία του.

Ωστόσο, αν και η συνολική απόδοση φαίνεται καλή, έχουμε ένα μικρό θέμα, ενδεχομένως. Το Galaxy S24 έφτασε τις 9 ώρες και 46 λεπτά browsing, τις 17 ώρες και 40 λεπτά αναπαραγωγή βίντεο, και τις 7 ώρες και 34 λεπτά σε gaming. Τα αντίστοιχα νούμερα του προκατόχου του είναι όλα χαμηλότερα, με τη μεγαλύτερη διαφορά να τη συναντάμε στην αναπαραγωγή βίντεο, σχεδόν 4 ώρες.

Ποιο είναι το πιθανό θέμα; Το Samsung Galaxy S24 παρουσιάζει σχεδόν 6μιση ώρες μικρότερη αυτονομία στις κλήσεις από τον προκάτοχο του, μιλάμε για 23 ώρες και 26 λεπτά έναντι 30 ωρών και 52 λεπτών, μιλάμε είναι 5 ώρες κάτω από την αυτονομία του S23 FE στις κλήσεις που έπιασε τις μόλις 8 ώρες και 28 λεπτά συνεχούς χρήσης.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, το Pixel 8 παραμένει σταθερά πίσω με τη μεγαλύτερη μπαταρία στην κατηγορία του και θεωρητικά παρθένο και βελτιστοποιημένο Android, σε όλες τις πιθανές περιπτώσεις χρήσης. Όσον αφορά το iPhone 15, που λογίζεται ο προς το παρόν ανταγωνιστής του από την μεριά του iOS, με μόλις 3.349mAh μπαταρία, το μικρό της Apple βρίσκεται μπροστά από το Galaxy S24 σε όλες τις μετρήσεις.

Samsung Galaxy S24 GSM Arena Battery Test

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Samsung ξέρει πολύ καλά να βελτιστοποιεί το Android και την One UI ROM της, ώστε να προσφέρει στον χρήστη την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Κάτι το οποίο η Google δεν φαίνεται να καταφέρνει. Βέβαια, θα περιμέναμε να έχει φροντίσει λίγο καλύτερα το FE, ως Fun Edition, αλλά ποιος ξέρει, ίσως καλυτερεύσει η κατάσταση όταν πάρει το One UI 6.1. Τέλος, ένα είναι σίγουρο, η Apple έχει δικό της μονοπώλιο και τα πάει καλά στο να βελτιστοποιεί το λογισμικό της για της δικές της συσκευές, έστω και αν χρειαστούν κάμποσα update.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.