Ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter, κατέληξε να από σχεδόν 10.000 υπαλλήλους να έχει κάτω από 2.000 με περίπου 500 να είναι full-time, έδιωξε τους πιο βασικούς διαφημιστές και εταιρείες, χάνει κάθε μέρα ακόμα περισσότερους, και κατέληξε η πλατφόρμα να μην μπορεί να βγάλει ούτε τους τόκους από το δάνειο που πήρε για την εξαγορά της. Για να μπορέσει να μαζέψει λεφτά, άλλαξε ριζικά το Twitter Blue, το σύστημα επαλήθευσης λογαριασμών, και πολλά άλλα. Τώρα, έφτασε στο σημείο να κάνει επί πληρωμή κάτι που είναι δωρεάν.

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι από τις 20 Μαρτίου του 2023, οι “δωρεάν” λογαριασμοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα επαλήθευσης σε δύο βήματα (2FA) με τη χρήση SMS. Όποιος θέλει να έχει αυτή την επιλογή θα πρέπει να ενεργοποιήσει και να πληρώνει τη συνδρομή Blue. Οι χρήστες δεν το πήραν και τόσο καλά αυτό, για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ ο Elon Musk έχει τη δική του άποψη για το θέμα και ένα πακέτο τεκμηρίων.

Οι χρήστες λένε ότι δεν μπορείς να χρεώνεις ξαφνικά κάτι που πριν ήταν δωρεάν. Ο Elon Musk απαντάει ότι η χρήση του 2FA με SMS κοστίζει στο Twitter πάρα πολλά χρήματα εξαιτίας των άκυρων SMS επαλήθευσης που στέλνονται – βέβαια αυτό μπορεί να είναι θέμα του δικτύου, των συστημάτων της πλατφόρμας, και άλλων παραγόντων που επηρεάζουν τη λήψη του μηνύματος και αναγκάζουν τους χρήστες να ζητήσουν έναν ακόμα κωδικό.

Υπό αυτή τη σκοπιά, δεχόμαστε ότι όποιος θέλει επαλήθευσης με SMS θα πληρώσει για αυτή. Όμως, κάποιοι τόνισαν κάτι πολύ σημαντικό. Η χρήση της επαλήθευσης με SMS απαιτεί ο χρήστης να δώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, κάτι που πιστοποιεί την ταυτότητα του και μπορεί η εταιρεία να λάβει μέτρα για την καταστολή των πράξεων του στην πλατφόρμα και την αντιμετώπιση του στον πραγματικό κόσμο, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Τώρα, ο κάθε ένας θα μπορεί με ένα email και μία δωρεάν 2FA εφαρμογή να κάνει λογαριασμό και να γράφει ότι θέλει.

Ο Elon Musk δεν σχολίασε αυτό το κομμάτι, παρόλο που ο ίδιος αναφέρει διαρκώς ότι καταπολεμούν τα bot, την παραπληροφόρηση, τους κακόβουλους λογαριασμούς, και τα λοιπά. Από την άλλη, ο ίδιος είναι που επιτρέπει να κάνεις ότι θες στο Twitter αρκεί να του δίνεις μερικά δολάρια των μήνα για το Blue.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.