Η Lenovo παρουσίασε δύο rollable συσκευές, ένα laptop και ένα smartphone της Motorola, στην MWC 2023. Έχουμε δει πολυάριθμες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Samsung Display, Oppo, TCL, ακόμα και την LG, να παρουσιάζουν concept αναδιπλούμενων συσκευών σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη την τεχνολογία να ξεπροβάλλει σε μια καταναλωτική συσκευή.

Όπως ένα foldable, το concept στοχεύει στο να κάνει ένα smartphone αρκετά μικρό με βέλτιστη φορητότητα και όσο μεγάλο χρειάζεται για την αύξηση της παραγωγικότητας. Το τηλέφωνο της Lenovo – το οποίο αποκαλεί Motorola rollable smartphone concept – έχει μία τετράγωνη μορφή και επεκτείνεται. Είναι σχεδόν σαν ένα foldable smartphone, αλλά χωρίς δεύτερη εξωτερική οθόνη, επειδή σε κάθε του μορφή χρησιμοποιεί την ίδια οθόνη.

Όταν το Motorola rollable της Lenovo είναι μαζεμένο προσφέρει μια οθόνη πέντε ιντσών με αναλογία διαστάσεων 15:9. Με διπλό πάτημα στο πλευρικό κουμπί, η αυακευή ξεδιπλώνει για να προσφέρει μια εντυπωσιακά ψηλή οθόνη 6.5 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 22:9.

Η Lenovo εκμεταλλεύεται πολύ αυτή τη φαινομενικά απλή σχεδίαση. Υπάρχουν οι προφανείς περιπτώσεις χρήσης, όπως το να μπορείτε να παρακολουθείτε ένα βίντεο στην εγγενή αναλογία διαστάσεων χωρίς μαύρες μπάρες ή να έχετε μεγαλύτερη οθόνη όταν θέλετε να γράψετε ένα email.

Η ιδέα της Lenovo είναι ότι το τηλέφωνο θα προσαρμόζει αυτόματα την οθόνη του για να ταιριάζει καλύτερα στις διάφορες εφαρμογές και ελπίζει ότι η τελική έκδοση θα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν το μέγεθος της οθόνης για κάθε περίπτωση χρήσης.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα λιγότερο προφανή στοιχεία της συσκευής. Επειδή η αναδιπλούμενη οθόνη κυλίεται γύρω από το κάτω μέρος του τηλεφώνου αντί να εξαφανίζεται μέσα στο σασί του, μένει μια μικρή δευτερεύουσα οθόνη στο πίσω μέρος του. Τα χαρακτηριστικά λογισμικού για αυτό περιλαμβάνουν τη χρήση του ως σκόπευτρο όταν τραβάτε selfie με τις πίσω κάμερες του τηλεφώνου.

Η Lenovo έχει συμπεριλάβει ακόμη και μια λειτουργία όπου η πίσω οθόνη αναπαράγει χαριτωμένα κινούμενα σχέδια που τραβούν τα βλέμματα για να κάνετε ένα παιδί να κοιτάξει το τηλέφωνο όταν θέλετε να το φωτογραφίσετε. Μια άλλη ωραία πινελιά είναι ότι η οθόνη μπορεί να κρύψει την κάμερα selfie και το ακουστικό και να κυλήσει προς τα κάτω για να τα αποκαλύψει όταν κάνετε μια τηλεφωνική κλήση ή πηγαίνετε να τραβήξετε μια selfie.

Όπως και με το φορητό υπολογιστή, το concept του Motorola rollable smartphone είναι μια απόδοση του προϊόντος και υπήρχαν πολλές ερωτήσεις στις οποίες η Lenovo δεν είχε απαντήσεις, όπως πόσες χρήσεις μπορεί να αντέξει η οθόνη. Δεν υπάρχει καμία διατύπωση σχετικά με την τιμή και ούτε καν ένας υπαινιγμός για το πότε θα μπορούσε να κυκλοφορήσει αυτή η συσκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.