Η δημοτικότητα των foldable smartphone έχει ανοίξει τον δρόμο σε πολλά νέα προϊόντα, με κυριότερο από αυτά τους φορητούς υπολογιστές που επωφελούνται από τα εύκαμπτα πάνελ OLED που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις συσκευές. Αρκετά foldable laptop είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά. Ωστόσο, ήρθε η ώρα για τις επόμενης γενιάς αναδιπλούμενες συσκευές. Η Lenovo βρίσκεται στην MWC 2023 και παρουσίασε τόσο το υβρίδιο smartphone Moto Rizr, όσο και ένα επαναστατικό rollable laptop που αποκτά μεγαλύτερη οθόνη με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το rollable laptop της Lenovo έχει μια κανονική οθόνη 12.7 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 4:3 και με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιούνται μερικά μοτέρ που τραβούν ένα τμήμα της οθόνης που βρίσκεται από κάτω από το πληκτρολόγιο και δημιουργούν μία σχεδόν τετράγωνη οθόνη 15.3 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 8:9. Η ανάλυση της οθόνης είναι 2024 x 1604 pixels στη μικρή διάσταση και 2024 x 2368 pixels στην εκτεταμένη διάσταση.

Η οθόνη παρέχεται από τη Sharp, η οποία είναι η ίδια εταιρεία με την οποία η Lenovo έχει συνεργαστεί για τους αναδιπλούμενους φορητούς υπολογιστές ThinkPad X1. Ο μηχανισμός ξετυλίγματος του rollable laptop της Lenovo απορροφά μερικά Watt ενέργειας κατά την κίνηση, κάτι που ίσως να μην είναι ιδανικό για τις μπαταρίες των φορητών υπολογιστών που δυσκολεύονται να αγγίζουν αρκετές ώρες αυτονομίας.

Αυτή η οθόνη, με την περίεργα υψηλή αναλογία διαστάσεων, θα μπορούσε να είναι χρήσιμη τόσο για τους εργαζόμενους σε γραφεία όσο και για τους επαγγελματίες στον χώρο της εικόνας, των γραφικών, και τα λοιπά. Η μορφή της οθόνης θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για άτομα που δυσκολεύονται να εργαστούν σε μια ενιαία μικρή οθόνη φορητού υπολογιστή και έχουν σκεφτεί να αγοράσουν μια εξωτερική φορητή οθόνη.

Η Lenovo πιστεύει ότι μια τόσο ψηλή οθόνη θα μπορούσε να προσφέρει τα πάντα, από περισσότερες γραμμές κώδικα έως περισσότερα κελιά σε ένα λογιστικό φύλλο ή τη δυνατότητα να γράφετε στο κάτω μισό της οθόνης, ενώ στο πάνω μισό θα είναι ορατές οι σημειώσεις και οι πηγές. Δεν διαφέρει από το Yoga Book 9i με διπλή οθόνη που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Παρά το γεγονός ότι το rollable laptop φαινόταν έτοιμο στην επίδειξη, η Lenovo δεν είναι καθόλου έτοιμη να κυκλοφορήσει το concept ως συσκευή έτοιμη για τον καταναλωτή. Η εταιρεία δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα του, το βάρος του, ή την αυτονομία της μπαταρίας. Επιπλέον, στοχεύει να φτάσει την αντοχή στις 20.000 με 30.000 χρήσεις, που είναι το ίδιο με το αναδιπλούμενο ThinkPad X1, αν και δεν ανέφερε πόσες αναδιπλώσεις μπορεί να αντέξει το πρωτότυπο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.