Κάθε πληροφορία που γίνεται γνωστή για τα iPhone 15 δείχνει ότι μετά από χρόνια η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει κάποια μοντέλα με πραγματικές βελτιώσεις και αλλαγές σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Το iPhone 15 Pro και το 15 Pro Max θα είναι τα “διαμάντια” της σειράς.

Σύμφωνα με όσα λέει ο γνωστός και έγκυρος leaker Ice Universe, η Apple κατάφερε να συρρικνώσει τα bezel του 15 Pro κατά 25%. Οπότε είναι πιθανό το συγκεκριμένο μοντέλο, και ενδεχομένως το 15 Pro Max, θα έχουν τόσο λεπτά bezel που θα δίνουν την αίσθηση ότι είναι all-glass ή full-sreen.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να προσφέρουν την αίσθηση των full-sreen smartphone. Η μείωση του μεγέθους των bezel είναι πραγματικότητα, αλλά χωρίς τεχνάσματα όπως οι curved οθόνες δεν μπορούν οι εταιρείες να προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Από την άλλη, η Apple ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση και διατηρεί όμοιο το μέγεθος του bezel σε όλη την περίμετρο των iPhone, το οποίο συνήθως μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο γιατί προσπαθεί να “κρύψει” το μικρό chin που οι άλλες εταιρείες διατηρούν “ορατό”.

Η Apple ξεκίνησε αυτή την αλλαγή με το iPhone 14 Pro, το οποίο είχε λεπτότερο πλαίσιο από τον προκάτοχό του, αλλά η πραγματικά μεγάλη βελτίωση έρχεται με το iPhone 15 Pro. Από τα 2.42mm του 13 Pro, πήγε στα 2.17mm στο 14 Pro (μείωση 10%), και τελικά στο 15 Pro θα πάει στα 1.55mm (μείωση 28.6%).

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα λεπτότερα bezel φαίνεται να είναι ένα χαρακτηριστικό που προορίζεται αποκλειστικά για τα Pro, οπότε τα κανονικά μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα εξακολουθούν να έχουν παχύτερα bezel. Επιπλέον, αν υπάρξει Ultra – και δεν είναι τελικά το Pro Max με νέο όνομα – θα έχει και αυτό λεπτότερα bezel.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.