Για χρόνια οι εταιρείες χρησιμοποιούσαν “AI” χαρακτηριστικά για να βελτιώνουν τις φωτογραφίες που τραβούν οι συσκευές τους. Μάλιστα, ακόμη και σήμερα που όντως οι συσκευές χρησιμοποιούν AI για να βελτιώνουν τις φωτογραφίες, κυκλοφορούν flagship μοντέλα (του 2023) που για να “βελτιώσουν” μία φωτογραφία που περιέχει φεγγάρι, αντικαθιστούν πλήρως τον φυσικό δορυφόρο της Γης με ένα φεγγάρι που προέρχεται από μία συλλογή έτοιμων εικόνων.

Λίγο πριν την κυκλοφορία των Samsung Galaxy S23, κυκλοφόρησαν κάτι αναφορές που ήθελαν τον νοτιοκορεάτικο κολοσσό να “κοροϊδεύει” το κοινό για τις φωτογραφίες φεγγαριού που βγάζουν τα flagship του. Το χειρότερο σε όλο αυτό ήταν ότι παρόλο που αυτές οι αναφορές είναι κενές περιεχομένου, τις υποστηρίζει μεγάλη μερίδα κοινού. Η Samsung έχει εξηγήσει από την πρώτη στιγμή πώς ακριβώς βελτιώνει τις φωτογραφίες φεγγαριού στα flagship της, συμπεριλαμβανομένου του Samsung Galaxy S23 Ultra.

Σε αντίθεση με μοντέλα, όπως αυτό που αναφέρουμε στην πρώτη παράγραφο, που αντικαθιστούν πλήρως το φεγγάρι με ένα έτοιμο από κάποια βιβλιοθήκη, το Samsung Galaxy S23 Ultra και τα άλλα flagship της εταιρείας χρησιμοποιούν AI που με τη χρήση αλγόριθμων και με δεδομένα που αντλεί από μία τεράστια βάση φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης βελτιώνουν το φεγγάρι που τραβάει η κάμερα των smartphones της. Παρ’ όλα αυτά, οι χρήστες δείχνουν να μην αποδέχονται την αλήθεια και αυτό ασκεί περίεργη επιρροή στον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών δικτύων, και όχι μόνο.

Αυτή τη στιγμή, και συγκεκριμένα από τις 14 Απριλίου και έως τη στιγμή που δημοσιεύουμε το άρθρο, η Samsung διατηρεί ένα προωθητικό post στο Twitter που αγορά τη νυχτερινή φωτογραφία και ειδικά τη φωτογράφηση του φεγγαριού. Το post αυτό εμφανίζεται και ως διαφήμιση εντός του κοινωνικού δικτύου. Φαίνεται, ότι το κύμα των χρηστών που δεν αποδέχεται όσα ισχύουν, προάγει ένα – ή περισσότερα – από τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο “ψεύτικο” φεγγάρι των Galaxy S. Όπως και τα περισσότερα μέσα, η ιστοσελίδα έχει βάλει το ψεύτικο σε εισαγωγικά, γιατί απλά το φεγγάρι των Galaxy S δεν είναι ψεύτικο.

Σε κάθε περίπτωση, η Samsung πλήρωσε πολλά λεφτά για την προώθηση του post και για να διαφημίσει την ικανότητα φωτογράφησης του φεγγαριού από το Galaxy S23 Ultra. Όμως, οι χρήστες έχουν τη δύναμη και το δείχνουν, γιατί το Twitter φροντίζει να προσθέτει ως “Community Notes” κάτω από τη διαφήμιση το άρθρο που αναφέραμε. Θα μπορούσε η εταιρεία να προσπαθήσει να εξηγήσει και πάλι το πώς λειτουργεί όλο αυτό, αλλά δεν έχει κάποιο νόημα. Στην τελική, γνωρίζει ότι όσοι επιλέγουν να διαμορφώσουν δική τους άποψη θα αγνοήσουν τα λεγόμενα του καθενός. Οπότε, τέτοια “ατυχήματα” δεν μπορούν να βλάψουν τις πωλήσεις καμίας συσκευής, καμιάς εταιρείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.