Στην πολυετή καριέρα μας έχουμε δει αμέτρητα προβλήματα σε κάθε λειτουργικό σύστημα και λογισμικό, από τα πιο απλά, έως τα πιο περίεργα. Ωστόσο, δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι ένα τραγούδι θα μπορούσε να δώσει εντολές στον Google Assistant και να τον κάνει να ακυρώσει εντολές του χρήστη.

Αν θέλουμε ο Assistant να εκτελέσει οποιαδήποτε εντολή, πρέπει να πούμε “Hey Google” ή “OK Google” και μετά να εκφωνήσουμε την εντολή. Ωστόσο, ο κολοσσός της αναζήτησης δοκιμάζει την εκτέλεση εντολών χωρίς τις λέξεις-κλειδιά, ένα χαρακτηριστικό που ονομάζει “Quick Phrases”. Όπως δείχνουν πρόσφατες αναφορές, αυτό δεν πάρει πολύ καλά.

Χωρίς τις λέξεις-κλειδιά, ο χρήστης μπορεί να ακυρώσει ή να αναβάλει ένα ξυπνητήρι λέγοντας στον Google Assistant τις εντολές “Stop” ή “Snooze”. Χρήστης αναφέρει ότι η συσκευή του άρχισε να παίζει το “Where Is My Mind?” των Pixies στο Spotify, διότι το είχε ορίσει ως ήχο για το ξυπνητήρι. Και εκεί ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα.

Το Where Is My Mind? ξεκινάει με κάποιον να λέει “Oooh” και κάποιος τον διακόπτει λέγοντας “Stop!”, πριν τελικά ξεκινήσει η μουσική. Όπως φαίνεται, αυτό είναι αρκετό ώστε ο Assistant να σταματήσει το ξυπνητήρι, διότι με τα Quick Phrases αντιλαμβάνεται το “Stop!” του τραγουδιού ως το “Stop” της εντολής για το κλείσιμο του ξυπνητηριού.

Ο συγκεκριμένος χρήστης έχει επιλέξει μία playlist, οπότε αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα, ευτυχώς. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί πρόβλημα, διότι τα τραγούδια της playlist αναπαράγονται τυχαία, εκτός ότι είναι λες και κάθε πρωί παίζετε αν τελικά θα ξυπνήσει στην ώρα του ή όχι.

Αν και υπάρχουν και άλλα τραγούδια που περιέχουν το “Stop!” μόνο το “Where Is My Mind?” των Pixies βάζει τον Google Assistant να σταματάει το ξυπνητήρι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το “Stop!” ακούγεται πριν ξεκινήσει η μουσική και ο ψηφιακός βοηθός το λαμβάνει ως εντολή γιατί πολύ απλά δεν έχει καταλάβει ότι η συσκευή έχει ξεκινήσει την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού.

Πρόκειται για ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα και σίγουρα δεν αποτελεί σοβαρό σφάλμα, αλλά ίσως η Google θα μπορούσε να κάνει κάτι από πλευράς της για να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.