Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα ετοιμάζονται να περάσουν στο επόμενο στάδιο, με την HUAWEI και την Samsung να ετοιμάζουν μοντέλα που θα διπλώνουν στα τρία! Αυτή η είδηση ήταν αρκετή για να κάνει την Samsung και την Apple να προσεύχονται να μην αποκτήσει η HUAWEI την δική της διαδικασία λιθογραφίας, γιατί ακόμα και με τους περιορισμούς, η εταιρία φαίνεται να συνεχίζει την καινοτομία όσο καμία άλλη.

Η Samsung από την άλλη έχει ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο που σιγουρά εντυπωσιάζει. Σκοπεύει να συνδυάσει αναδιπλούμενα με rollable. Είχαμε δει στο techmaniacs τα σχέδια από ένα rollable που σχεδιάζει η εταιρία, όμως οι σημερινή διαρροή είναι πολύ πιο εντυπωσιακή. Η Samsung κατέθεσε αίτημα για πατέντα από τον Οργανισμό Εμπορικών Σημάτων και Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ (USPTO) με τίτλο Display Device.

Τις πατέντες και τα σχέδια δημοσίευσαν οι Caliber Cleaning και ο XLeaks7, μαζί με μακέτες που έφτιαξαν, βασισμένες σε αυτά τα σχέδια. Πρόκειται για ένα υβριδικό foldable με rollable tablet/smartphone, Εκ πρώτης μοιάζει με Galaxy Z Fold, με την κάμερες να βρίσκονται στην απέναντι πλευρά από τον μεντεσέ. Η βασική διαφορά είναι πως δεν βλέπουμε εξωτερική οθόνη!

Όταν ξεδιπλώνουμε την συσκευή όμως, αποκαλύπτεσαι μια μεγάλη εσωτερική οθόνη σε μέγεθος tablet. Αν και πάλι θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη οθόνη, τότε μπορούμε να τραβήξουμε την μία πλευρά της για να την επεκτείνουμε ακόμα παραπάνω. Όταν η οθόνη ξεδιπλωθεί, λογικά θα υπάρχει αντίστοιχη λειτουργία μικρής και μεγάλη οθόνης. Όταν είναι απλά ξεδιπλωμένη η συσκευή θα μοιάζει πολύ με τα Galaxy Z Fold, που έχει μία πιο τετράγωνη οθόνη. Όταν όμως χρησιμοποιούμε τα rollable χαρακτηριστικά της, τότε θα έρχεται σε μια αναλογία πλευρών πιο βολική για θέαση βίντεο.

Το έξτρα μέρος της οθόνης θα παραμένει τυλιγμένο στην πίσω μεριά της συσκευής και ίσως χρησιμοποιηθεί για ειδοποιήσεις, όταν η συσκευή είναι διπλωμένη, ώστε να μην χρειάζεται ο χρήστης να την ανοίξει για τις πολύ βασικές λειτουργίες. Θα είναι κάτι σαν τις εξωτερικές οθόνες των Galaxy Z Flip 5.

Βέβαια η κατοχύρωση της πατέντας δεν σημαίνει πως θα δούμε μια συσκευή σαν αυτή στην αγορά σύντομα, ενώ μπορεί να μην την δούμε και ποτέ. Είναι όμως μια ένδειξη για τις τεχνολογίες στις οποίες δουλεύει η Samsung και την κατεύθυνση που έχει πάρει το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας.

Δεν έμεινε τίποτα κρυφό, διέρρευσε πλήρως το Xiaomi 14 Ultra, specs, τιμή, όλα

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.