Μια νέα πατέντα της Samsung αποκαλύπτει ένα τετράγωνο τηλέφωνο με επεκτάσιμη οθόνη και έχει ξεσπάσει συζητήσεις. Ο νέος σχεδιασμός έχει συνδεθεί με ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των αναδιπλούμενων συσκευών. Την πατέντα βρήκε ο David Kowalsky και το Websiterating και την δημοσίευσαν στο Χ.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν βελτιώσει δραματικά τον μεντεσέ των αναδιπλούμενων τηλεφώνων, όπως το Galaxy Z Fold 5 και το OnePlus Open. Έχουμε δει μεγάλη βελτίωση, όμως η τσάκιση παραμένει και δεν αρέσει καθόλου στους χρήστες, ενώ χρειάζεται λίγο χρόνο για να την συνηθίσουν οι περισσότεροι.

Η τσάκιση οφείλεται στο ότι τα δύο μέρη της συσκευής διπλώνον και η ακτίνα της καμπύλης που δημιουργούν είναι πολύ μικρή, με αποτέλεσμα να τσακίζει η οθόνη σε αυτό το σημείο και να παραμένει ακόμα και όταν αυτή τεντώνεται.

Εδώ έρχεται ο νέος σχεδιασμός, που θα αυξήσει την ακτίνα της καμπύλης, στο σημείο που διπλώνει η οθόνη. Με αυτό τον τρόπο η τσάκιση δεν θα είναι μόνιμη και όταν τεντώνεται η οθόνη, θα είναι σα να μη διπλώθηκε ποτέ. Ο νέος σχεδιασμός φαίνεται να λύνει και άλλα προβλήματα, με τον τρόπο που βγαίνει η οθόνη και επεκτείνεται, προσφέροντας πιο ομαλή έξοδο από το σώμα της συσκευής.

Η πατέντα όμως δίνει περισσότερες πληροφορίες. Χωρίζει την οθόνη σε τρία διακριτά τμήματα. Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, υπογραμμίζεται η παράλληλη ευθυγράμμιση και οι μοναδικές συνδέσεις της οθόνης.  Στον σχεδιασμό βλέπουμε ένα σημείο του μηχανισμού, με τρία μέρη στήριξης, συμπεριλαμβανομένου και στου κυρτού σημείου. Ο μηχανισμός συμβάλει στην ευκαμψία και την ελαστικότητα της οθόνης.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Αναλυτικό τεστ σε γρατζουνιές! Θα επιβιώσει και πως;

Διάφορα τμήματα της οθόνης εκτείνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, προσθέτοντας ευελιξία στην μορφή της συσκευής. Στην πατέντα βλέπουμε επίσης και την μέθοδο κατασκευής, που περιλαμβάνει έναν συρόμενο πυρήνα για την κάμψη της οθόνης, την στήριξη και την συγκόλληση των εξαρτημάτων με κόλλα.

Η νέα τεχνολογία της Samsung είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη των αναδιπλούμενων. Με αυτό τον τρόπο θα δούμε πιο ανθεκτικές και στιβαρές συσκευές, ενώ η ευελιξία που προσφέρει στον σχεδιασμό θα είναι μεγάλη. Η τεχνολογία που βλέπουμε, μπορεί να οδηγήσει σε νέα γενιά οθονών, όχι απαραίτητα μόνο για κινητά, αλλά και σε τηλεοράσεις και laptops. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια 10 ετια τουλάχιστον μέλλον η παρουσιαζομενη τεχνολογία μέχρι να καταφέρουν κάτι το επιθυμητό προς τους καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.