Skip to content

Το TikTok ετοιμάζει επίθεση στην αυτοδυναμία της Google

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
tiktok vs youtube

Το TikTok είναι διάσημο για τα πολύ σύντομα βίντεο που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα του, όμως η εταιρία θέλει τον θρόνο της Google στο straming βίντεο. Πληροφορίες του TechCrunch αναφέρουν πως το TikTok ετοιμάζεται να επιτρέψει στους δημιουργούς το ανέβασμα βίντεο μέχρι και μίας ώρας στην πλατφόρμα του.

Αυτό θα δώσει ένα δυνατό όπλο στο TikTok για να αυξήσει το μερίδιό του, στον αγώνα για την πιο δημοφιλή υπηρεσία βίντεο, αυξάνοντας τον χρόνο των βίντεο και άρα τον χρόνο που μένουν οι χρήστες στην πλατφόρμα του. Με αυτή την κίνηση, το TikTok προσπαθεί να να χτυπήσει απευθείας το YouTube, που στην παρούσα φάση έχει τον θρόνο του streaming από την αρχή της δημιουργίας του. Η νέα αλλαγή βρέθηκε από τον Matt Navrrathe, σύμβουλο κοινωνικών δικτύων, που έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Threads.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το TikTok πειραματίζεται με την διάρκεια των βίντεο. Στις αρχές της πλατφόρμας επέτρεπε το ανέβασμα βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων μόνο. Η εταιρία όμως σταδιακά αυξάνει την διάρκεια και τον Ιανουάριο έφτασε να επιτρέπει ανέβασμα βίντεο διάρκειας 30 λεπτών. Τώρα, έχει μειώσει την διάρκεια στα 20 λεπτά.

tiktok

Η αλήθεια όμως είναι πως το TikTok είναι μια πλατφόρμα που απευθύνεται αποκλειστικά για κινητά, λόγω της αναλογίας πλευρών του βίντεο. Τα βίντεο του TikTok δεν φαίνονται καθόλου ωραία και ευχάριστα σε υπολογιστές και τηλεοράσεις, κάτι που αποτελεί μεγάλο μείον για την πλατφόρμα. Γενικότερα, αυτή η διάταξη εικόνας, δεν είναι ποτέ καλή για βίντεο, αλλά ούτε και για φωτογραφίες, πέρα από ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις θέματος.

Προβλήματα με την κατανάλωση μπαταρίας στο One UI 6.1

Οι περισσότεροι, εκτός από το κινητό, βλέπουμε βίντεο στον υπολογιστή μας, στο Tablet και στην τηλεόραση. Εκεί τα βίντεο πρέπει να είναι σε landscape, που είναι και κάτι που έχουμε συνηθίσει από τις ταινίες και την τηλεόραση. Παράλληλα επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερο πλάνο δεξιά και αριστερά, αντί για πάνω και κάτω, που είναι νεκρές περιοχές.

Το αν θα καταφέρει το TikTok να κλέψει μερίδιο από τo YouTube με αυτή του την κίνηση, μένει να φανεί.

Πηγή: Matt Navarrathe

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Tags: tiktok
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.