Στα τέλη Μαρίου η Samsung ξεκίνησε την κυκλοφορία του One UI 6.1 στη σειρά Galaxy S23, το Galaxy Z Fold 5 και το Galaxy Z Flip 5 παγκοσμίως, φέρνοντας νέες δυνατότητες AI  που είδαμε στην σειρά Galaxy S24. Η ενημέρωση σε One UI 6.1 όμως έφερε και προβλήματα στην κατανάλωση ενέργειας, με αρκετούς χρήστες να αναφέρουν πως η μπαταρία τους αδειάζει αρκετά γρήγορα. Τώρα ένα μήνα μετά και με μια νέα αναβάθμιση λογισμικού, το πρόβλημα της κατανάλωσης εξακολουθεί να υπάρχει.

Το One UI 6.1 έφερε αρκετά προβλήματα στην σειρά Galaxy S23 και στα πιο πρόσφατα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της εταιρίας. Αρκετοί είχαν θέματα με την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, όμως το σημαντικότερο και με τις περισσότερες αναφορές, ήταν η κατανάλωση της μπαταρίας. Η Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα και κυκλοφόρησε την αναβάθμιση του Απριλίου, που θεωρητικά διόρθωνε το πρόβλημα. Ωστόσο τα προβλήματα φαίνεται να συνεχίζονται με την εταιρία να μην αναγνωρίζει το υπάρχον πρόβλημα, πόσο μάλλον να προσφέρει μία λύση.

Οι χρήστες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την μπαταρία καλό θα είναι να περιμένουν μερικές μέρες, ώστε να τρέξει το σύστημα τις απαραίτητες διαδικασίες που προφανώς καταναλώνουν την μπαταρία πιο γρήγορα. Συνήθως τα πράγματα έρχονται σε μια κανονικότητα μετά από μερικές ημέρες. Όμως αυτή τη φορά δεν δούλεψε η αναμονή και αρκετοί χρήστες αναφέρουν πως έχουν ακόμα προβλήματα.

One UI 6.1 Galaxy AI SΕμείς σαν Techmaniacs έχουμε ορισμένες συμβουλές για την βελτίωση. Αρχικά η αναβάθμιση σε One UI 6.1 ήταν αρκετά μεγάλη με σημαντικές διαφορές. Προτείνουμε λοιπόν την λήψη backup των δεδομένων μας και μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, ώστε οι εφαρμογές να εγκατασταθούν εκ νέου και να μην παρουσιάζουν battery drain, αν είνια ρυθμισμένες για παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού.

Τα προβλήματα εμφανίζονται κυρίως στην σειρά Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5, ενώ οι συσκευές που αναβαθμίστηκαν πρόσφατα δεν φαίνεται να παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα.

Όπως και να έχει μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ίσως διορθώσει το πρόβλημα, αλλιώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Always on Display, που καταναλώνει μπαταρία, μέχρι να δοθεί μια οριστική λύση από την Samsung.

Με 3nm επεξεργαστή που βάζει κάτω τους Snapdragon τα Samsung Galaxy S25

Προς το παρόν το Galaxy S24 Ultra που έχουμε στα γραφεία μας δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα με το One UI 6.1, όμως στην παρούσα φάση δεν έχουμε κάποιο Galaxy S23 για να κάνουμε δοκιμές.

Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr για ότι νεότερο σχετικά με το θέμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλησπέρα,

    Εχω το s24 Ultra σπο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, δεν παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα και η μπαταρία του ήταν φοβερή. Μετά το τελευταίο update του Απριλίου άρχισε να θερμαίνεται στην περιοχή δίπλα των καμερών και γενικά στο πάνω κομμάτι και γίνετε απότομα και έντονα, αυτό μετά από επαναφορά έστρωσε λίγο αλλά πάλι μου το κάνει σε άσχετο χρόνο και κυρίως όταν ανοίγω την κάμερα κύριος με το ζουμ αλλά μερικές φορές όταν απλά έχω ανοιχτή την κάμερα. Επίσης έχει επηρεαστεί και η μπαταρία λρατα λιγότερο. Έχω ανοίξει τις υπηρεσίες προσαρμογής εδώ και μια εβδομάδα ( είχα κάνει επαναφορά κ ήταν κλειστές)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.