Φαίνεται ότι τα Android smartphones θα αποκτήσουν πρόσβαση σε δορυφορικές επικοινωνίες, αλλά με ορισμένους περιορισμούς. Το Snapdragon Satellite της Qualcomm φέρνει αυτή τη δυνατότητα στα flagship smartphones, αλλά μόνο αν διαθέτουν Snapdragon 8 Gen 2 με ενσωματωμένο το X70 modem και υποστήριξη για την υπηρεσία. Επιπλέον, δεν θα είναι διαθέσιμη ως λειτουργία μέσω αναβάθμισης λογισμικού σε κανένα παλαιότερο τηλέφωνο και ας έχει το κατάλληλο hardware.

Η λύση της εταιρεία για smartphone χρησιμοποιεί το ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες φάσμα L-band του Iridium για ανερχόμενη και κατερχόμενη ζεύξη. Θα χρειαστεί φυσικά ο χρήστης να είναι σε ανοιχτό πεδίο για να δημιουργήσει μια δορυφορική σύνδεση, πράγμα που σημαίνει ότι η τεχνολογία δεν θα λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους ή σε περιοχές με πολλά εμπόδια. Μόλις το τηλέφωνο συνδεθεί στον δορυφόρο, θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για την αποστολή/λήψη μηνυμάτων. Η Qualcomm μπορεί τελικά να αναπτύξει υποστήριξη φωνής και βίντεο, αλλά αυτό θα απαιτούσε πρόσθετη δορυφορική ισχύ.

Τα πρώτα Android smartphones με το Snapdragon Satellite σύστημα θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ωστόσο, η υπηρεσία δορυφορικής επικοινωνίας θα είναι διαθέσιμη μόνο στις συμβατές συσκευές σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η τιμή της υπηρεσίας θα διαφέρει ανάλογα τον κατασκευαστή. Η Qualcomm σχεδιάζει να επεκτείνει την υποστήριξη σε περισσότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών, tablet, οχήματα, και IoT.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.