Για τους ενθουσιώδεις φωτογράφους, οι φωτογραφικές μηχανές DSLR αποτελούν εδώ και καιρό το χρυσό πρότυπο. Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές DSLR προσφέρουν φανταστική σχέση ποιότητας-τιμής και εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Όμως, καθώς η τεχνολογία της κάμερας στα smartphone έχει βελτιωθεί, έγιναν ο μεγαλύτερος αντίπαλος της DSLR ή θα μπορούσαν να γίνουν.

Με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να επιλέξει τις βέλτιστες ρυθμίσεις ή να αφαιρέσει την ανεπιθύμητη θαμπάδα, η φωτογραφία μέσω τηλεφώνου είναι πιο εύκολη από ποτέ. Και, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο διαχείρισης προϊόντων για κάμερες της Qualcomm, Judd Heape, τα έξυπνα τηλέφωνα με τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσουν τις DSLR μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια.

Σε μια συνέντευξη του στο Android Authority, ο Heape είπε ότι όσον αφορά την ποιότητα εικόνας DSLR, ο αισθητήρας εικόνας υπάρχει. Επίσης, ανέφερε ότι η καινοτομία που εφαρμόζεται στους αισθητήρες εικόνας για smartphone είναι πιθανώς πιο προηγμένη και αναπτύσσεται ταχύτερα από τον υπόλοιπο κλάδο.

Πρόκειται για σοβαρούς ισχυρισμούς, τους οποίους ο Heape μπορεί να υποστηρίξει. Ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές Snapdragon είναι δέκα φορές καλύτεροι από αυτούς που υπάρχουν στις κάμερες Nikon και Canon. Αυτή η ικανότητα επεξεργασίας είναι που κάνει την κάμερα των κινητών τόσο ικανή, παρόλο που έχει μικρότερους αισθητήρες.

Η χρήση του AI για τη βελτίωση της ποιότητας της κάμερας δεν είναι νέα. Το Google Pixel 6 είδε την εισαγωγή του Magic Eraser, μιας λειτουργίας όπου μπορούν να αφαιρεθούν ανεπιθύμητα μέρη του φόντου μιας εικόνας.

Άλλωστε, είναι σύνηθες οι εταιρείες να χρησιμοποιούν AI για να προσαρμόσουν αυτόματα τις ρυθμίσεις σύνθεσης εικόνας. Οι χρήστες μπορούν να προβούν σε επιπλέον προσαρμογές – σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και μετά τη λήψη μιας εικόνας, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη κάνει καλή δουλειά και χειρίζεται τις λεπτομέρειες σωστά.

Όλο και περισσότερα smartphone έχουν επίσης τη δυνατότητα λήψης αρχείων εικόνας RAW. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τη φωτογραφία μέσω smartphone, που ορισμένες φορές την φέρνει στα επίπεδα της DSLR.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.