Σήμερα, τα κορυφαία Android smartphones διαθέτουν πολλές δυνατότητες προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών χαρακτηριστικών για άτομα με προβλήματα όρασης. Τι γίνεται όμως αν αυτό δεν είναι αρκετό σε κάποιες περιπτώσεις; Η αμερικανική εταιρεία RAZ Mobility παρουσίασε το SmartVision 3, ένα Android smartphone σχεδιασμένο για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι είναι πολύ διαφορετικό από το 99% των Android smartphones της αγοράς. Ας ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά.

Το SmartVision 3 διαθέτει φυσικό πληκτρολόγιο T9 για εύκολη πληκτρολόγηση, ένα εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό για τους χρήστες με προβλήματα όρασης. Το πληκτρολόγιο διαθέτει επίσης φυσικά πλήκτρα πλοήγησης, επιτρέποντας στους καταναλωτές να περιηγούνται στο λειτουργικό σύστημα χωρίς να χρησιμοποιούν την οθόνη αφής.

Επιπλέον, το SmartVision 3 προσφέρει πρακτικά χαρακτηριστικά όπως ένα ειδικό hardware πλήκτρο για το άνοιγμα του Google Assistant, το συνηθισμένο χαρακτηριστικό TalkBack κατά τη χρήση της οθόνης αφής, και μια σειρά από εργαλεία όπως ο αναγνώστης χαρτονομισμάτων, ο ανιχνευτής φωτός, ο ανιχνευτής χρώματος, ένας μεγεθυντικός φακός για την οθόνη, και άλλα.

Το τηλέφωνο της RAZ Mobility υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση στα 5W και ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια τεχνολογία σε τηλέφωνο με πληκτρολόγιο T9. Μάλιστα θα λέγαμε ότι είναι μια πρακτική προσθήκη για την αγορά-στόχο, καθώς δεν χρειάζεται ο χρήστης να ψάχνει για τη θύρα φόρτισης και το καλώδιο του φορτιστή.

Κατά τα άλλα, το SmartVision 3 είναι ένα mid range Android smartphone με Helio P70 του 2019, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο, και οθόνη 3.5 ιντσών με 640 x 960 pixels ανάλυση. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3.500mAh και πιθανώς μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπή αυτονομία σε συνδυασμό με τη μικρή οθόνη και τη σύνδεση 4G.

Επιπλέον, το smartphone της RAZ Mobility υποστηρίζει επέκταση αποθηκευτικού χώρου με microSD έως 128GB και έχει κλασική θύρα ήχου 3.5mm, δύο χαρακτηριστικά που δεν βλέπουμε πολύ συχνά σε σύγχρονα Android smartphone. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη dual-SIM, το Google Play Store, η διπλή κάμερα 16MP+2MP, η 5MP selfie, και έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά η τιμή του δεν αντικατοπτρίζει τα specs, αλλά κυρίως τον “ειδικό” χαρακτήρα της συσκευής. Το SmartVision 3 είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ προς 539 δολάρια και δεν ξέρουμε αν θα κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές. Επίσης, η εταιρεία πωλεί μία έκδοση των 599 δολαρίων με pad ασύρματης φόρτισης, θήκη, προστατευτικό οθόνης, λουράκι, εφαρμογή GPS για πεζούς, και αναγνώστη βιβλίων και εγγράφων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.