Το Hubble Space Telescope συνεχίζει να δείχνει τα σημάδια της ηλικίας του. Τον περασμένο μόλις μήνα, το παρατηρητήριο μπήκε σε safe mode μετά την λήψη προβληματικών δεδομένων, από το γυροσκόπιο, μια συσκευή που βοηθά τις επιστημονικές ομάδες που το χρησιμοποιούν να στοχεύουν τους κοσμικούς στόχους τους.

Δημιούργησαν το πρώτο στον κόσμο ηλεκτρονικό δέρμα που καταλαβαίνει πίεση και τριβή

Οι επιστήμονες της NASA ανέφεραν ότι το προβληματικό hardware δεν επιδιορθώνεται, αφήνοντας το Hubble με μόλις δυο λειτουργικά γυροσκόπια από συνολικά έξι. Ως αποτέλεσμα η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα διατηρήσει σε λειτουργία μόλις το ένα, για να μπορεί να έχει τα υπόλοιπα σαν backup για μελλοντική χρήση.

To Hubble έχει παρατηρήσει για τρεις δεκαετίες και πλέον το σύμπαν και θα συνεχίσει να το κάνει. Η αλήθεια είναι ότι το Hubble έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα στη πάροδο του χρόνου, με τους αστροναύτες της NASA να έχουν αντικαταστήσει πολλαπλές φορές αυτά σε αποστολές επιδιόρθωσης που έλαβαν χώρα μεταξύ τον Δεκέμβριο του 1993 και τον Μάιο του 2009.

Σε κάθε περίπτωση, στα μέσα του 2030 θα είναι το τέλος του Hubble, ανεξάρτητα από το πόσο διατηρηθούν σε λειτουργία τα γυροσκόπια, όταν η βαρύτητα θα το κάνει να καεί στην ατμόσφαιρα. Η NASA έχει μελετήσει διάφορους τρόπους για να αποτρέψει τη μοίρα αυτή, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου για τη βελτίωση της τροχιάς του Hubble μέσω μιας επανδρωμένης αποστολής της SpaceX Dragon αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι στα σκαριά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.