Η Samsung Display παρουσίασε ένα νέας γενιάς OLED panel που μπορεί να αναγνωρίζει δακτυλικά αποτυπώματα οπουδήποτε στην οθόνη και να ελέγχει τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα στρες του χρήστη χρησιμοποιώντας πολλαπλές ταυτόχρονες μετρήσεις από τα δάχτυλα.

Συνήθως, οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στα smartphones τοποθετούνται κάτω από την οθόνη ως ξεχωριστή μονάδα και είναι ευαίσθητοι σε δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων μόνο σε ένα περιορισμένο τμήμα της οθόνης. Αντίθετα, το νέο “Sensor OLED Display” της Samsung επεκτείνει αυτήν την ευαισθησία σε ολόκληρη την οθόνη ενσωματώνοντας μια οργανική φωτοδίοδο (OPD) που ανιχνεύει το φως στην ίδια την οθόνη.

Η τεχνολογία που παρουσίασε η Samsung στη SID Display Week 2023 προαναγγέλλει μερικές συναρπαστικές δυνατότητες για τα μελλοντικά smartphones, όπως ο έλεγχος ταυτότητας με πολλαπλά δάχτυλα, για παράδειγμα εισαγωγή τεσσάρων δακτυλικών αποτυπωμάτων ταυτόχρονα, που θα μπορούσε να προσφέρει ισχυρότερη ασφάλεια από ό,τι η χρήση ενός δαχτύλου.

Samsung Sensor OLED Display

Ένα άλλο πιθανό χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να προσφέρει το Sensor OLED Display είναι η δυνατότητα πιστοποίησης μεμονωμένων εφαρμογών στην αρχική οθόνη ενός τηλεφώνου. Ο χρήστης θα μπορούσε απλά τοποθετώντας ένα δάχτυλο στο εικονίδιο της εφαρμογής να την ανοίγει και να την ξεκλειδώνει, χωρίς να χρειάζεται να την τρέξει και μετά να πιστοποιήσει την ταυτότητα του.

Όλα καλά με την ασφάλεια, αλλά ίσως ο πιο ενδιαφέρον ισχυρισμός της Samsung Display είναι ότι το Sensor OLED Display έχει την ικανότητα να ελέγχει την καρδιαγγειακή υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αρτηριακής πίεσης, όταν γίνεται τοποθέτηση δύο δακτύλων.

Η Samsung Display αναφέρει ότι για την ακριβή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου, είναι απαραίτητο να μετρηθεί η αρτηριακή πίεση και των δύο χεριών. Επίσης, τονίζει, ότι το Sensor OLED Display μπορεί να ανιχνεύει ταυτόχρονα τα δάχτυλα και των δύο χεριών, παρέχοντας ακριβέστερες πληροφορίες για την υγεία από τις υπάρχουσες φορητές συσκευές.

Η Samsung αναφέρει ότι το σύστημα λειτουργεί επειδή το φως OLED αντανακλάται διαφορετικά ανάλογα με τη συστολή και τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων στο εσωτερικό του δακτύλου και όταν επιστρέφει στην οθόνη, το OPD είναι σε θέση να το αναγνωρίσει και να το μετατρέψει σε ένδειξη αρτηριακής πίεσης.

Ο νοτιοκορεάτικος τεχνολογικός κολοσσός δεν παρείχε πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό ακρίβειας των μετρήσεων ή την ταχύτητα απόκρισης του Sensor OLED Display, ούτε εξήγησε αν η ταυτοποίηση και οι βιομετρικές μετρήσεις θα μπορούσαν να ληφθούν ταυτόχρονα, αλλά η εταιρεία έχει σαφώς την πεποίθηση ότι η τεχνολογία προορίζεται για smartphones που θα κυκλοφορήσουν στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.