Το Βατικανό είναι η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατοικία του Πάπα και χιλιάδων εμβληματικών έργων τέχνης. Η αρχιτεκτονική του κόβει την ανάσα και το επισκέπτονται 25.000 τουρίστες κατά μέσο όρο την ημέρα. Και, όπως πιθανώς γνωρίζετε, είναι ένα πολύ καλά προστατευόμενο μέρος. Φυλάσσεται από την Guardia Svizzera Pontificia ή GSP, μία από τις παλαιότερες στρατιωτικές μονάδες που είναι σε συνεχή λειτουργία από το 1506. Αυτός ο εξαιρετικά εκπαιδευμένος στρατός έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί το Knox Suite της Samsung για την ασφάλεια των κινητών συσκευών του.

Από το 1506, η GSP προστατεύει με επιτυχία τους πάπες και το Παπικό Παλάτι στο Βατικανό. Τα πράγματα έχουν αλλάξει από την πρώτη φορά που εκτελέστηκαν αυτά τα καθήκοντα και η GSP έχει εκσυγχρονίσει τις τακτικές και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί. Η GSP χρειαζόταν μια εξαιρετικά αξιόπιστη λύση για κινητές επικοινωνίες που να είναι έξυπνη και ασφαλής, προσφέροντας ψηφιακή ασφάλεια στο ίδιο επίπεδο με την ασφάλεια των αποστολικών αρχείων του Βατικανού.

Η GSP επέλεξε το Knox Suite της Samsung ως πλατφόρμα διαχείρισης κινητών συσκευών. Βοηθά τους διαχειριστές IT να ασφαλίζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται συσκευές. Το Suite είναι ικανό να χειριστεί τις πιο σύνθετες ανάγκες ασφάλειας κινητών συσκευών. Όπως, για παράδειγμα, η απομακρυσμένη διαχείριση και παρακολούθηση της θέσης κάθε συσκευής που χρησιμοποιεί η GSP ή η διαγραφή δεδομένων σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής μιας συσκευής.

Το Knox Suite της Samsung βοηθά επίσης την GSP σε σενάρια υψηλού κινδύνου. Η GSP μπορεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με απειλές σε πολλαπλές συσκευές. Οι επικεφαλής περιπολίας μπορούν επίσης να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκονται όλα τα μέλη της GSP. Η GSP χρησιμοποιεί επίσης το Knox Manage για να περιορίσει τη μη απαραίτητη χρήση εφαρμογών για μια απλοποιημένη εμπειρία χρήσης που βοηθά τους φρουρούς να εκτελούν το καθήκον τους χωρίς περισπασμούς.

Το Knox Manage μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου παπικού κονκλάβιου, για παράδειγμα, για να βοηθήσει στη διασφάλιση των πληροφοριών και των επικοινωνιών κατά τη διάρκεια τέτοιων σημαντικών στιγμών. Χάρη στη χρήση ανθεκτικών συσκευών Samsung, η GSP έχει αναφέρει λιγότερες επισκευές και λιγότερες συσκευές που χρειάζονται αντικατάσταση. Παρόλο που η GSP είναι “ο μικρότερος στρατός του κόσμου”, τα μέλη της φέρουν τεράστια ευθύνη και οι συσκευές τους πρέπει να είναι εφάμιλλες στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η GSP χρησιμοποιεί τα Galaxy Tab Active 2 και 3, για παράδειγμα, εκμεταλλευόμενη την ενισχυμένη αφή για χρήση με γάντια, τη μακράς διάρκειας και αντικαταστάσιμη μπαταρία και το Samsung DeX στο Tab Active 3. Το Tab Active 3 προσφέρει επίσης οθόνη υψηλής ανάλυσης και ένα προγραμματιζόμενο πλήκτρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή άμεσης πρόσβασης σε κρίσιμες εφαρμογές, όπως push-to-talk ή οποιαδήποτε άλλη λειτουργία έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.