Η Samsung χρησιμοποιεί Always-On Display (AOD) εδώ και χρόνια, όπως και άλλοι κατασκευαστές Android. Από την άλλη, η Apple ασχολήθηκε με αυτή τη λειτουργία σχετικά πρόσφατα. Βέβαια, η Apple παρουσίασε μία διαφορετική προσέγγιση της AOD, όπως κάνει με τα περισσότερα πράγματα. Αυτό όμως δεν ισχύει προς την αντίθεση κατεύθυνση. Φαίνεται ότι το Samsung Galaxy Z Flip 5 θα έχει AOD τύπου iPhone.

Συγκεκριμένα, ένας νέος tipster / leaker, τον οποίο εντοπίσαμε πρόσφατα και βλέπει τη δημοτικότητα του να αυξάνεται δραστικά, ο Revegnus ή @Tech_Reve, αναφέρει σε tweet του ότι το επερχόμενο clamshell smartphone του νοριοκορεάτικου κολοσσού θα έχει AOD παρόμοια με αυτή του iPhone 14 Pro Max.

Μία βασική διαφορά είναι ότι η AOD των iPhone μπορεί να εμφανίζει πλήρους οθόνης εικόνες και χρησιμοποιεί transition animation. Από την άλλη, αυτή των Android είναι σχεδιασμένη να παρέχει βασική ενημέρωση στον χρήστη, ώστε να αποφεύγει να ξεκλειδώνει διαρκώς τη συσκευή.

Η AOD των iPhone αγνοεί έναν σημαντικό παράγοντα αυτών των “οθονών”, τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Η AOD στα Android καταναλώνει μπαταρία, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσεις το πρωί και να βρεις το τηλέφωνο κλειστό, ενώ ήταν φορτισμένο στο 100%. Δυστυχώς, η Apple τα κάνει όλα διαφορετικά, αλλά όχι τέλεια – ούτως ή άλλως, τίποτα δεν είναι τέλειο.

Δοκιμές έχουν δείξει ότι η AOD σε σύγχρονα Android flagship μπορεί να καταναλώσει μέσα σε μία νύχτα το 6% με 7% μιας μπαταρίας με χωρητικότητα 5.000mAh. Την ίδια στιγμή, η AOD του iPhone 14 Pro Max μπορεί να καταναλώσει μέσα σε μία νύχτα έως και 20% της 4.323mAh μπαταρίας του. Ελπίζουμε, η Samsung να έχει βρει κάποια μαγική συνταγή και να κρατήσει χαμηλά την κατανάλωση προσφέροντας πιο “πλούσια” AOD στο Galaxy Z Flip 5.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.