Δεν είναι μυστικό ότι τα iPhone είχαν καλύτερη αυτονομία σε σύγκριση με τα αντίστοιχα Android. Ο έλεγχος της Apple τόσο στο λογισμικό όσο και στο υλικό επιτρέπει στις συσκευές της να βελτιστοποιούνται στο μέγιστο βαθμό. Η αυτονομία των iPhone έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο από τότε που η Apple άρχισε να κατασκευάζει τα δικά της chip.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το προβάδισμα που απολάμβανε η θρυλική αυτονομία της μπαταρίας των iPhone έναντι των αντιπάλων τους, ιδίως των ναυαρχίδων της Samsung, έχει μειωθεί. Μια νέα δοκιμή για την αυτονομία της μπαταρίας δείχνει ότι το Samsung Galaxy S23 Ultra έχει γεφυρώσει αυτό το χάσμα. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να έχεις τα πάντα κλειδωμένα, απλά πρέπει να θες να δουλέψεις πάνω στο προϊόν σου.

Το YouTube κανάλι TechDroider έβαλε το iPhone 15 Pro Max απέναντι σε μια σειρά από high-end συσκευές, όπως το Galaxy S23 Ultra, το OnePlus 11, το Google Pixel 7 Pro και το Xiaomi 13 Ultra. Όλες οι Android συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν στη δοκιμή αυτονομίας έχουν μπαταρίες 5.000mAh, ενώ το iPhone 15 Pro Max έχει μπαταρία 4.422mAh.

Τα Android smartphones έκλειναν το ένα μετά το άλλο, με το iPhone 15 Pro Max και το Samsung Galaxy S23 Ultra να συνεχίζουν απτόητα. Κάποια στιγμή η συσκευή της νοτιοκορεάτικης εταιρείας έκλεισε χαρίζοντας την πρώτη θέση στην πρόταση του Αμερικάνου αντιπάλου της. Ωστόσο, όσο καλά και αν τα πήγε το 15 Pro Max, άντεξε μόλις 4 λεπτά παραπάνω από το Galaxy S23 Ultra – 10 ώρες και 31 λεπτά έναντι 10 ωρών και 27 λεπτών. Το 15 Pro Max είχε φτάσει του 43.4°C και το Galaxy S23 Ultra τους 41.1°C.

Αυτή η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη στις προηγούμενες εκδόσεις των flagship iPhone και Samsung Galaxy Sxx Ultra. Ακόμη και με μεγαλύτερες μπαταρίες τα Android flagship δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα iPhone. Είναι εντυπωσιακό ότι μία Android συσκευή είναι σε θέση να το πετύχει τόσο μικρή διαφορά στην αυτονομία με ένα iPhone, ειδικά από τη στιγμή που τα τηλέφωνα Android γενικά δεν είναι ούτε κατά διάνοια, συνήθως, τόσο βελτιστοποιημένα όσο τα Apple smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.