Το Samsung Galaxy S23 Ultra είναι ένα από τα πιο ακριβά smartphones στις μέρες μας, με τιμή στα 1.449 στην Ελλάδα. Η Counterpoint Research σε ανάλυσή της, υπολογίζει το συνολικό κόστος δημιουργίας του smartphone, τονίζοντας ότι το ποσό αυτό αγγίζει τα 469 δολάρια.

Η Counterpoint προσθέτει ότι ο επεξεργαστής και τα εξαρτήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να συνδέεται σε δίκτυα κινητής ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού. Το ποσοστό, ειδικότερα υπολογίζεται στο 35% του συνολικού κόστους για τη Samsung. Η οθόνη ακολουθεί με 18% και τα υπόλοιπα εξαρτήματα με ένα ποσοστό της τάξης του 15%. Η τελευταία αυτή κατηγορία περιλαμβάνει υλικά όπως τον μηχανισμό δόνησης, το waterproofing κ.α.

COSMOTE CHRONOS: Μία καινοτόμος εφαρμογή στη διάθεση του Πολιτισμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν βάζει στη τσέπη της το υπόλοιπο ποσό που μένει από τη λιανική τιμή πώλησης. Η λιανική τιμή του smartphone περιλαμβάνει και άλλα έξοδα, όπως την ανάπτυξη του λειτουργικού, την έρευνα της εταιρείας, το marketing, κόστη εργατικού δυναμικού, μεταφορά και αποθήκευση κ.α.


s23 ultra
Δεν γνωρίζουμε πόσο κόστιζε στην Samsung το Samsung Galaxy S22 Ultra όμως το Galaxy S21 Ultra έφτανε τα $533. Το μέρη του Galaxy S23 Ultra είναι σημαντικά φθηνότερα από αυτά του Galaxy S21 Ultra.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.