Καθώς οι επιθέσεις malware και spyware σε συσκευές Android αυξάνονται, η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά όταν πρόκειται για εφαρμογές που σχετίζονται με τραπεζικές συναλλαγές και πληρωμές. Η έλευση των ανέπαφων πληρωμών με χρήση RFID και NFC έχει καταστήσει τα πορτοφόλια με RFID και βιομετρική πιστοποίηση όπως το Samsung Pay και το Google Wallet βασικές εφαρμογές συναλλαγών. Η Samsung είχε την ιδέα να συνδυάσει την ταυτοποίηση με δαχτυλικά αποτυπώματα σε επίπεδο smartphone με φυσικές τραπεζικές κάρτες χρησιμοποιώντας ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα βιομετρικής κάρτας (Biometric Card IC).

Κανείς δεν θέλει να χάνει χρήματα από ατυχήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που οι καινοτομίες πληρωμών πρέπει να είναι αξιόπιστες, ασφαλείς και εύχρηστες. Το ολοκληρωμένο κύκλωμα της Samsung μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα. Όταν πάτε να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή, αρκεί να έχετε τον αντίχειρά σας στον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς περνάτε την κάρτα πάνω από το POS. Το μηχάνημα τροφοδοτεί ασύρματα το ολοκληρωμένο κύκλωμα, το οποίο στη συνέχεια πιστοποιεί το αποτύπωμά σας και εγκρίνει την πληρωμή.

Samsung Biometric Card IC

Τα βιομετρικά στοιχεία στην κάρτα δεν είναι μια νέα ιδέα. Δημοφιλείς φορείς, όπως η Visa και η Mastercard, διερευνούν επίσης την τεχνολογία αυτή. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες υλοποιήσεις, το Biometric Card IC της Samsung συνδυάζει το ασφαλές στοιχείο, τον επαληθευτή και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μια ενιαία οντότητα. Επειδή η κρυπτογράφηση στη συσκευή προστατεύει το chip, το σύστημα είναι πιο ασφαλές και είναι ευκολότερο να ενσωματωθεί σε κάρτες επόμενης γενιάς. Η Samsung αναφέρει ότι μπορούν να εγγραφούν και να αποθηκευτούν έως και τρία αποτυπώματα στην ίδια την κάρτα, ενώ όλη η επεξεργασία γίνεται στη συσκευή και δεν σχετίζεται με το POS ή τον προμηθευτή της κάρτας.

Samsung Biometric Card IC

Σε έναν ιδανικό κόσμο, τα βιομετρικά στοιχεία στην κάρτα μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τους κωδικούς PIN και τις υπογραφές των κατόχων. Ωστόσο, το σύστημα αυτό μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένα δευτερεύον επίπεδο ασφάλειας επιπλέον των υφιστάμενων μέτρων. Μια τέτοια πιστοποίηση μπορεί να καταστήσει σχεδόν αδύνατη την κακή χρήση κλεμμένων καρτών. Η Samsung ελπίζει ότι η τεχνολογία του Biometric Card IC θα καταστήσει επίσης τις τραπεζικές συναλλαγές πιο περιεκτικές για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και άλλες αναπηρίες, εν μέρει χάρη στη μοναδικότητα των δακτυλικών αποτυπωμάτων και την ευκολία χρήσης αυτού του νέου ολοκληρωμένου κυκλώματος.

Παρόλο που αυτή η τεχνολογία είναι πολύ καλή από μόνη της, δεν περιμένουμε η Samsung να περάσει από την κατασκευή της σειράς Galaxy στη μαζική παραγωγή τραπεζικών καρτών. Θεωρείται πιο πιθανό το ολοκληρωμένο κύκλωμα να πωληθεί σε εταιρείες όπως η Visa, η American Express, και η MasterCard.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.