Ορισμένοι κάτοχοι Samsung Galaxy S23 και S23+ παρατήρησαν ένα μάλλον απογοητευτικό πρόβλημα στις κάμερες των δύο συσκευών. Οι χρήστες διαπίστωσαν ότι σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με την κύρια κάμερα υπάρχει πάντα μία εκτός εστίασης περιοχή. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό κατά τη πραγματοποίηση κοντινών λήψεων.

Η Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα και είπε ότι ετοιμάζει ενημέρωση λογισμικού που διορθώνει το πρόβλημα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εκτός εστίασης περιοχής οφείλεται στο γεγονός ότι η πίσω ευρυγώνια κάμερα των Galaxy S23 και S23+ διαθέτει φωτεινό διάφραγμα το οποίο βοηθά κατά τη λήψη φωτογραφιών στο σκοτάδι. Ωστόσο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πιο αισθητή η επιλεκτική εστίαση και μπορεί να κάνει το φόντο των φωτογραφιών να φαίνεται λίγο θολό.

Δυστυχώς, η Samsung άργησε να επιβεβαιώσει ότι έχει λάβει γνώση για το πρόβλημα και πως εργάζεται σε μία ενημέρωση λογισμικού που θα το λύσει. Ακόμη χειρότερα, η εταιρεία δεν αποκάλυψε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διάθεση της ενημέρωσης. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία έδωσε κάποιες “λύσεις” που μπορούν να εφαρμόσουν οι κάτοχοι των Samsung Galaxy S23 και S23+ μέχρι αυτή να εκδώσει το update.

Μια προτεινόμενη λύση είναι ο χρήστης να κάνει ένα βήμα πίσω αν το θέμα είναι σε απόσταση 30 εκατοστών ή ακόμα πιο κοντά. Ακόμα μία λύση είναι να πραγματοποιεί ο χρήστης λήψη φωτογραφιών κρατώντας το τηλέφωνο κάθετα, γιατί αν το κρατάνε οριζόντια ή λοξά μπορεί το φόντο να φαίνεται θολό. Όπως και να έχει, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Samsung αργεί τόσο να λύσει ένα πρόβλημα. Η πρώτη αναφορά έγινε τον Μάρτιο και η εταιρεία αναγνώρισε δημόσια το πρόβλημα τώρα, 3 μήνες μετά. Ελπίζουμε τουλάχιστον η ενημέρωση να κυκλοφορήσει σύντομα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.