Το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi υποστηρίζεται από smartphone και άλλες συσκευές εδώ και 15 χρόνια, καθώς κυκλοφόρησε το 2008. Στο πλαίσιο της CES 2023, η κοινοπραξία Wireless Power ανακοίνωσε ότι το Qi θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από το νέο πρότυπο Qi2.

Στο δελτίο τύπου του, ο Paul Struhsaker, εκτελεστικός διευθυντής του Wireless Power Consortium, δήλωσε ότι οι καταναλωτές και οι έμποροι λιανικής ήταν αμφότεροι μπερδεμένοι σχετικά με το τρέχον πρότυπο Qi.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι δεν γνώριζαν τη διαφορά μεταξύ μιας συσκευής που ήταν πραγματικά πιστοποιημένη με Qi και μιας συσκευής που δεν ήταν αλλά ισχυρίζονταν ότι λειτουργεί με συσκευές Qi.

Δήλωσε ότι αυτό θα αντικατασταθεί από το Qi2 που στο μέλλον θα είναι το παγκόσμιο πρότυπο για την ασύρματη φόρτιση και θα παρέχει στους καταναλωτές και τους λιανοπωλητές τη διαβεβαίωση που απαιτείται.

Μία από τις μεγάλες αλλαγές είναι ότι το Qi2 θα χρησιμοποιεί τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Apple για τα iPhone και τα σχετικά αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης MagSafe.

Το MagSafe, που κυκλοφόρησε στην τρέχουσα μορφή του με το iPhone 12 το 2020, χρησιμοποιεί μαγνήτες τοποθετημένους σε κυκλικό design γύρω από το πηνίο ασύρματης φόρτισης. Αυτό επιτρέπει στα iPhone που το υποστηρίζουν να “κουμπώνουν” την πλάτη τους σε μια ασύρματη βάση φόρτισης.

Στο δελτίο τύπου, το WTC λέει ότι το Magnetic Power Profile σε συσκευές που υποστηρίζονται από Qi2 θα διασφαλίσει ότι τα τηλέφωνα με το πρότυπο θα “κλειδώνουν” τέλεια στις βάσεις ασύρματης φόρτισης. Αυτό θα βελτιώσει επίσης τη μεταφορά ισχύος και την απόδοση.

Επιπλέον, τα τηλέφωνα δεν θα περιορίζονται μόνο στη σύνδεση με έναν φορτιστή σε μια επίπεδη επιφάνεια. Τα πρώτα smartphones και οι πρώτες βάσεις ασύρματης φόρτισης που υποστηρίζουν το πρότυπο Qi2 θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.