Το πρώτο Apple Watch κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 και πλησιάζει η 10η επέτειος της πρώτης wearable συσκευής του τεχνολογικού κολοσσού. Με μια τέτοια επέτειο ορόσημο στον ορίζοντα, οι φήμες συσσωρεύονται γύρω από ένα αξιοσημείωτο επετειακό μοντέλο για τα 10 χρόνια των Apple Watch, με το όνομα “X”, που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2024 ή το 2025.

Η Apple το 2017 παρουσίασε το “iPhone X” για να γιορτάσει τη 10η επέτειο των iPhone, οπότε θα μπορούσε να έχει παρόμοια σχέδια για τα Apple Watch. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει έναν σημαντικό επανασχεδιασμό για τα Apple Watch που θα συμπέσει με τη 10η επέτειο τους. Η Apple στοχεύει να κάνει τα ρολόγια λεπτότερα από ό,τι είναι τώρα, με ένα λεπτότερο περίβλημα.

Επιπλέον, η Apple εργάζεται πάνω σε νέους τρόπους για τη σύνδεση των λουριών στο Apple Watch, σύμφωνα με τον Gurman. Ένα μαγνητικό σύστημα πρόσδεσης που εξετάζει η Apple θα απελευθερώσει χώρο τον οποίο καταλαμβάνουν οι εγκοπές για τα σημερινά σημεία πρόσδεσης των λουριών. Η αφαίρεση των εγκοπών θα παρείχε περισσότερο χώρο για άλλα εσωτερικά εξαρτήματα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει παράλληλα στη δημιουργία πιο λεπτής κάσας.

Ένα νέο σύστημα στερέωσης λουριών πιθανότατα δεν θα είναι συμβατό με παλαιότερα λουράκια. Από την κυκλοφορία του πρώτου Apple Watch το 2015, η Apple έχει φροντίσει ώστε τα νέα μοντέλα να είναι συμβατά με τα υπάρχοντα λουράκια. Δεν είναι ακόμη σαφές αν το σύστημα μαγνητικής ζώνης θα είναι έτοιμο για ντεμπούτο με το λεγόμενο Apple Watch X, ούτε αν η εταιρεία θα προχωρήσει με τα σχέδια για αλλαγή του σχεδιασμού των λουριών.

Υπάρχουν φήμες ότι η Apple εργάζεται πάνω στην τεχνολογία οθόνης microLED για τα Apple Watch και οι φήμες αυτές υποδηλώνουν ότι ένα ρολόι microLED θα κυκλοφορήσει το 2025. Αυτό ταιριάζει πολύ με το πότε η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Watch X, οπότε θα ήταν λογικό να είναι το πρώτο ρολόι της εταιρείας με τη νέα οθόνη.

Οι φήμες για το microLED Apple Watch έχουν προτείνει ότι πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που σχεδιάζεται για το μεγαλύτερο Apple Watch Ultra επειδή η εταιρεία δοκιμάζει μια οθόνη διαγωνίου 2.1 ιντσών, αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλαπλά μεγέθη ή το Apple Watch X θα μπορούσε να είναι ένα ρολόι μεγαλύτερου μεγέθους με νέο σχεδιασμό κάσας και λεπτότερα bezels. Ένας αναλυτής, για παράδειγμα, δήλωσε ότι η Apple εργάζεται σε μεγέθη οθόνης 1.89 και 2.04 ιντσών για τα μοντέλα του 2024.

Η microLED είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί μικροσκοπικά LED για μεμονωμένα pixel. Επιπλέον, είναι πιο ενεργειακά αποδοτική από την τεχνολογία LED και ενώ έχει κάποια από τα ίδια πλεονεκτήματα με την OLED, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και υπάρχει μικρότερος κίνδυνος burning. Λόγω των μεμονωμένων φώτων σε επίπεδο pixel, οι οθόνες microLED έχουν ταχύτερους χρόνους απόκρισης και καλύτερη αντίθεση από άλλους τύπους οθονών, καθώς και καλύτερο και φωτεινότερο χρώμα. Η Apple έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην τεχνολογία microLED από το 2015.

Δεν υπάρχουν φήμες σχετικά με νέες λειτουργίες υγείας για το Apple Watch X, αλλά η εταιρεία έχει μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά στα σκαριά και θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι έτοιμα εγκαίρως για την κυκλοφορία αυτού του μοντέλου. Η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης είναι μια τέτοια λειτουργία που αναπτύσσει η Apple και οι φήμες του 2022 έδειχναν ότι θα ήταν έτοιμη για τα μοντέλα του 2025.

Υπάρχουν ήδη συσκευές παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης που φοριούνται στον καρπό, συμπεριλαμβανομένων smartwatches από τη Samsung, οπότε δεν είναι υπερβολικό να φανταστεί κανείς ότι η Apple είναι κοντά στο να είναι έτοιμη να λανσάρει αυτή την τεχνολογία. Αντί να χρησιμοποιεί μανσέτα αρτηριακής πίεσης, το Apple Watch θα είναι σε θέση να ανιχνεύει την αρτηριακή πίεση από τον καρπό χρησιμοποιώντας υπέρυθρο φως.

Η Apple προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει ένα Apple Watch που θα μπορεί να μετράει τη γλυκόζη στο αίμα, αλλά αυτή η τεχνολογία απέχει περισσότερο και πιθανότατα δεν θα ήταν έτοιμη εγκαίρως για την κυκλοφορία ενός ρολογιού για την 10η επέτειο. Η Apple θέλει να μετρά τη γλυκόζη του αίματος χωρίς να χρειάζεται να τρυπηθεί το δέρμα, χρησιμοποιώντας υπέρυθρους και άλλους αισθητήρες, αλλά κανείς δεν έχει βρει ακόμη πώς να το κάνει αυτό αξιόπιστα.

Η παρακολούθηση της γλυκόζης είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου και πρέπει να είναι εξαιρετικά ακριβής, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει χωρίς να τρυπηθεί το δέρμα. Ο Mark Gurman του Bloomberg δήλωσε ότι πρόκειται για μια λειτουργία που θα έρθει στα Apple Watch πριν αυτά κλείσουν δεκαετία.

Ο Gurman λέει ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η Apple θα κυκλοφορήσει το νέο ρολόι Watch X το 2024 ή το 2025. Το αρχικό Apple Watch παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά δεν κυκλοφόρησε μέχρι τον Απρίλιο του 2015, οπότε η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε ημερομηνία για την επέτειο των Apple Watch.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.