Η Apple αποφάσισε να βάλει notch στα MacBook Pro 2021 και σύμφωνα με εκπρόσωπο της, το notch είναι ένα έξυπνος τρόπος να αυξήσει τον διαθέσιμο χώρο στην οθόνη, τουλάχιστον αυτά είπε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Shruti Haldea, διευθυντής της γραμμής των Mac προϊόντων.

Σύμφωνα με την Haldea, η προσθήκη του notch καταλαμβάνει έναν άχρηστο χώρο στη menu bar του macOS και επιτρέπει τη δημιουργία λεπτότερων bezels. Η εταιρεία έκανε ψηλότερη την οθόνη και έτσι η menu bar πηγαίνει πιο ψηλά αφήνωντας περισσότερο χώρο στους χρήστες να δουλεύουν σε μία οθόνη με διαγώνιο 16 ιντσών.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, τα MacBook Pro 2021 έχουν 24% μικρότερα bezels αριστερά και δεξιά, με πάχος μόλις 3.5 χιλιοστά. Το πάνω bezel μειώθηκε κατά 60% και έχει επίσης πάχος μόλις 3.5 χιλιοστά. Παρόλο που το notch είναι εμφανές, η Apple πρόσθεσε στο λογισμικό του macOS χαρακτηριστικά που μειώνουν το πόσο φαίνεται.

Για παράδειγμα, σε full-screen mode τα apps προσθέτουν ένα μαύρο border στο πάνω μέρος της οθόνης, για να κρύψουν το notch. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη και για τους προγραμματιστές, που μπορούν να κάνουν τις εφαρμογές τους να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.