Η Apple ανακοίνωσε τελικά τα πρώτα MacBook Pro με τους M1 Pro και M1 Max. Τα μοντέλα του 2021 είναι τα πρώτα laptop της εταιρείας με notch στην οθόνη – που όντως στο προωθητικό υλικό φρόντισε να το κρύψει. Βέβαια περιμέναμε το notch να το δούμε στα μοντέλα του 2022, αλλά μικρό το κακό. Πόσο κοστίζει λοιπόν ένας υπολογιστής με οθόνη που μοιάζει με παραμορφωμένο iPhone;

Το βασικό 14 ιντσών μοντέλο κοστίζει 1.999 δολάρια και το βασικό 16 ιντσών μοντέλο κοστίζει 2.499 δολάρια. Άρα που φτάνει αυτό το νούμερο; Τα βασικά μοντέλα έχουν τον M1 Pro με 8 CPU cores και 14 GPU cores. Όμως, αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω μπορείς να τα αναβαθμίσεις στον M1 Max με 10 CPU cores και 32 GPU cores. Οι τιμές σε αυτή την περίπτωση ανεβαίνουν στα 3.099 και 3.299 δολάρια, αλλά η Apple αναβαθμίζει αυτόματα και τη RAM στα 32GB.

Τώρα που είπαμε RAM. Τα βασικά μοντέλα των MacBook Pro έρχονται με 16GB μνήμη, αλλά μπορείς να την αναβαθμίσεις στα 32GB (που παίρνεις αυτόματα με τον M1 Max) με 400 δολάρια ή να δώσεις 400 δολάρια ακόμα και να ανέβεις στα 64GB. Κάπως έτσι φτάνεις χαλαρά στα 3.499 και 3.699 δολάρια, ανάλογα το μέγεθος. Νόμιζες ότι τελειώσαμε; Μπα, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Για να δούμε λοιπόν, πόσο κοστίζει ο αποθηκευτικός χώρος; Πάμε πάλι, τα βασικά μοντέλα έρχονται με 512GB αποθηκευτικό χώρο, αλλά υπάρχει η δυνατότητα για αναβάθμιση με 1TB, 2TB, 4TB, και 8TB. Αν αποφασίσεις να βάλεις τα 8TB, γιατί απλά μπορείς, η τιμή ανεβαίνει κατά 2.400 δολάρια, και κάπως έτσι φτάσαμε στα 5.899 δολάρια για το 14 ιντσών μοντέλο και στα 6.099 δολάρια για το 16 ιντσών μοντέλο.

Φυσικά, αυτά τα λεφτά αφορούν τη συσκευή και μόνο. Άρα, αν μαζί με το MacBook Pro πάρεις και διάφορες υπηρεσίες ή λογισμικό, όπως το Apple Care+ ή το Final Cut Pro, το κασέ ανεβαίνει ακόμα πιο πολύ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.