Το Netflix χρησιμοποιεί το σύστημα αξιολόγησης με τους αντίχειρες προς τα πάνω/κάτω αρκετά χρόνια, από το 2017 που αντικατέστησε το προηγούμενο σύστημα αξιολόγησης με τα αστέρια. Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε μια αλλαγή στο σύστημα αξιολόγησης, για την ακρίβεια πρόσθεσε μία τρίτη επιλογή.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να βάζουν αντίχειρα προς τα κάτω, έναν αντίχειρα προς τα πάνω, ή δύο αντίχειρες προς τα πάνω. Προφανώς, το πρώτο σημαίνει ότι δεν τους αρέσεις κάτι, το δεύτερο ότι τους αρέσει απλά, και η νέα επιλογή δείχνει ότι τους αρέσει πολύ. Το Netflix αναφέρει ότι μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά η νέα προσθήκη βοηθάει τον αλγόριθμο του να κάνει πιο ακριβείς προτάσεις.

Για παράδειγμα, αν κάποιος βάλεις δύο αντίχειρες σε μία σειρά, θα δει περισσότερες προτάσεις σχετικά με το είδος της σειράς, το περιεχόμενο, τους ηθοποιούς, την εταιρεία παραγωγής της, την αυθεντική γλώσσα ομιλίας, και τα λοιπά, σε σύγκριση με σειρές που έχουν έναν αντίχειρα.

Η κίνηση του Netflix φαίνεται λογική, αν και ορισμένοι θα μπορούσαν να πουν ότι το σύστημα με τα πέντε αστέρια έδινε μεγαλύτερο φάσμα επιλογών. Τα πέντε αστέρια σημαίνουμε “δεν μου αρέσει καθόλου”, δεν μου αρέσει”, “είναι αδιάφορο”, “μου αρέσει”, και “μου αρέσει πολύ”.

Όμως, οι τρεις επιλογές με τους αντίχειρες είναι καλύτερες για τον αλγόριθμο. Αρχικά, καταργούν τα τρία αστέρια του αδιάφορου περιεχομένου και περιορίζουν το δεν μου αρέσει σε μία επιλογή, γιατί αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν σου αρέσει, δεν έχει σημασία το πολύ ή το λίγο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.