Μπορεί μια μέρα να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το Netflix με λιγότερα χρήματα, αλλά θα πρέπει να ανέχεστε διαφημίσεις ανάμεσα στα επεισόδια των αγαπημένων σας τηλεοπτικών εκπομπών, αν και είναι πολύ απίθανο να συμβεί σύντομα.

Ο οικονομικός διευθυντής του Netflix, Spencer Neumann, μίλησε για το θέμα της επιδοτούμενης βαθμίδας τιμολόγησης κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου επενδυτών στις 8 Μαρτίου και είπε ότι η εταιρεία δεν είναι εντελώς αντίθετη με την ιδέα. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν είναι στα τρέχοντα σχέδια της.

Όπως αναφέρει το Variety, ο Neumann είπε, ότι δεν είναι ενάντια στη χρήση διαφημίσεων, απλώς δεν είναι στα σχέδιά τους αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, τόνισε ότι ήδη έχουν ένα πολύ καλό κλιμακούμενο μοντέλο συνδρομής, αν και ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.

Το Netflix είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προσφέρει ένα πλάνο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Reed Hastings, δήλωσε στις αρχές του 2020 ότι η εταιρεία πίστευε ότι «δεν υπάρχουν εύκολα χρήματα εκεί».

Γιατί λοιπόν η αλλαγή; Μπορεί να οφείλεται στον ανταγωνισμό, με πολλές νέες υπηρεσίες να προσφέρουν πλέον πλάνα συνδρομών που υποστηρίζονται από διαφημίσεις.

Η Disney+ επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα περιλαμβάνει ένα φθηνότερο πλάνο συνδρομής που θα εμφανίζει διαφημίσεις, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ αργότερα φέτος.

Οι αντίπαλοι του Netflix, όπως το HBO Max και το Hulu, προσφέρουν ήδη αυτά τα φθηνότερα συνδρομητικά πλάνα που προβάλλουν διαφημίσεις. Αν και δεν είναι γνωστό πόσο τα επιλέγουμε οι χρήστες.

Ο Neumann σχολίασε επίσης τις αυξήσεις τιμών στις ΗΠΑ και στον Καναδά και είπε ότι «στο τέλος της ημέρας, τιμολογούμε για αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η αξία που παρέχουμε».

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.