Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζουν ένα ισχυρό όπλο laser που μπορεί να χτυπήσει στόχους με υψηλή ακρίβεια και χαμηλό κόστος. Ονομάζεται DragonFire laser-directed energy weapon (LDEW) και το οποίο για πρώτη φορά χτύπησε εναέριους στόχους.

energy weapon

Ο λόγος για ένα ενεργειακό όπλο κατευθυνόμενο με laser και κόστος λειτουργίας περίπου 13 δολάρια ανά βολή, κάνοντάς το σημαντικά φθηνότερο από άλλους συμβατικούς πυραύλους.

Το Φεγγάρι απομακρύνεται από τη Γη κάθε χρόνο και οι ολικές εκλείψεις θα εκλείψουν

Προσφέρει επίσης υψηλή ακρίβεια που θα μπορούσε να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να στοχεύει τους εχθρούς με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι άλλα όπλα, μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για ακριβά πυρομαχικά. Μπορεί επίσης να διαπερνά στόχους με την ταχύτητα του φωτός, προκαλώντας δομικές ζημιές ή πυροδοτώντας πολεμικές κεφαλές.

Ο υπουργός Άμυνας Grant Shapp επαίνεσε σημαντικά το project αναφέροντας: “Αυτού του είδους τα όπλα αιχμής έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στον χώρο των μαχών, μειώνοντας την εξάρτηση από τα ακριβά πυρομαχικά και μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο παράπλευρων ζημιών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.