Υπάρχουν κάποια facts για το Φεγγάρι τα οποία ίσως να μην γνωρίζεις. Και σε αυτό το σύντομο άρθρο θα δούμε μερικά από αυτά.

Φεγγάρι

Κατά την εποχή του Apollo, τη δεκαετία του 1960 και 1970, οι αστροναύτες της NASA είχαν βάλει τεράστιους ανακλαστήρες στην επιφάνεια της Σελήνης ώστε τα lasers να μπορούσαν να αναπηδούν μεταξύ Γης και Σελήνης. Η ενέργεια αυτή γινόταν στα πλαίσια του προγράμματος Lunar Laser Ranging Experiments και έδιναν τη δυνατότητα ακριβούς μέτρησης της απόστασης του Φεγγαριού.

Στην ουσία επιβεβαίωσαν ότι το Φεγγάρι απέχει 384.000 χιλιόμετρα από τη Γη, ενώ ανακάλυψαν ακόμη ότι ο δορυφόρος μας απομακρύνεται αργά από τη Γη με ταχύτητα περίπου 3.8 εκατοστά το χρόνο. Σε περίπου 600.000.000 χρόνια, το Φεγγάρι θα είναι τόσο μακριά που δεν θα μπορεί να μπλοκάρει ποτέ τον Ήλιο, κάνοντας παρελθόν τις ολικές ηλιακές εκλείψεις.

Επιπλέον, ένα άλλο fact σχετικά με τη Σελήνη έχει να κάνει με την προέλευσή της. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις, ο βραχώδης δορυφόρος σχηματίστηκε όταν ένας πλανήτης που είχε το μέγεθος του Άρη συγκρούστηκε με τη Γη εκτοξεύοντας τεράστιες ποσότητες συντριμμιών στο διάστημα. Τα θραύσματα του πρώιμου φλοιού της Γης σχημάτισαν τελικά τη Σελήνη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.