Μαζί με την ανακοίνωση των iPad Pro πριν από λίγες ώρες, η Apple προέβη και στην επίσημη ανακοίνωση του νέου A12X Bionic. Είναι απλά το πιο γρήγορο chip στο χώρο των φορητών συσκευών. Προηγουμένως, τον τίτλο αυτό κατείχε το A12 Bionic που συναντάμε στο εσωτερικό των iPhone XS, XS Max και XR.

Η Apple ωστόσο δεν δημοσίευσε συγκεκριμένους αριθμούς όσον αφορά τις βελτιώσεις που συναντάμε στο A12X σε σύγκριση με το A12, αντίθετα η εταιρεία εστίασε περισσότερο στη σύγκριση με την τελευταία γενιά των iPad Pro, που διέθεταν το A10X Fusion chip. Ανέφεραν όμως, ότι το A12X διαθέτει 10 δισεκατομμύρια transistors και φαίνεται ότι ο αριθμός αυτός είναι κατά 45% μεγαλύτερος από εκείνος του A12, που έχει 6.9 δισεκατομμύρια.

Κάτι τέτοιο φυσικά, δεν μεταφράζεται αυτομάτως στο γεγονός ότι το A12X θα έχει 45% καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την έκδοση για τηλέφωνα, αλλά υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έχουν γίνει βελτιώσεις. Ο εξοπλισμός των iPads με πιο ισχυρά chipsets σε σχέση με εκείνα που συναντάμε στα iPhones αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική για την Apple, η οποία έχει νόημα. Οι λόγοι που το κάνουν αυτό είναι επειδή η διαχείριση της παραγόμενης θερμοκρασίας είναι πιο εύκολη στο μεγάλο χώρο του tablet. Επιπλέον, το ipad μπορεί να δώσει περισσότερη ενέργεια στον επεξεργαστή, ας μην ξεχνάμε άλλωστε και τις μεγαλύτερες μπαταρίες που έχουν.

Η αυξημένη επεξεργαστική ισχύ θα επιτρέψει στο iPad να τρέχει πλήρως το Photoshop CC το 2019.

Η Apple προέβη σε μια σύντομη αναφορά σε αριθμούς για να μας δώσει μια γενικότερη εικόνα του πόσο πιο γρήγορο είναι το νέο iPad Pro σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Ειδικότερα, το 7nm A12X Bionic chipset προσφέρει ως και 35% καλύτερες επιδόσεις single-core και ως 90% καλύτερες επιδόσεις multi-core. Και όλα αυτά, χάρη στο οχταπύρηνο design.

Όσον αφορά τη νέα GPU, χρησιμοποιήθηκε ένα 7-core unit και όχι η ίδια 4-core GPU που συναντούμε στο A12. Η Apple ισχυρίζεται ότι τα νέα iPads θα είναι κατά 92% πιο γρήγορα από όλα τα portable PCs ου πουλήθηκαν μεταξύ Ιούνιο 2017 και Ιούνιο 2018. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη τι είδους συσκευές εννοεί η Apple με τον όρο Portable PCs αλλά φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνει όλα τα netbooks και tablets.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.