Η Apple ανακοίνωσε και ένα νέο iPad Pro σήμερα, με πολύ λεπτά bezels, Face ID και θύρα USB C. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το νέο iPad Pro έρχεται σε δυο μεγέθη οθονών. Πιο συγκεκριμένα, η νέα συσκευή που ανακοίνωσε μόλις η εταιρεία είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις με 11 ίντσες και 12.9 ίντσες. Είναι το iPad που δεν περιλαμβάνει ένα home button, που επέτρεψε την Apple να επεκτείνει την οθόνη κάθετα για ακόμη καλύτερη εμπειρία θέασης. Όπως και στο iPhone XR, η Apple αναφέρεται στην οθόνη με την ονομασία Liquid Retina Display.

Και τα δυο μεγέθη οθονών, προσφέρουν την τεχνολογία ProMotion που υπόσχονται να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία θέασης. Και με την αφαίρεση του Home button, τα νέα iPads υιοθετούν πλήρως το gesture navigation. Να σημειωθεί, ότι απουσιάζει και το headphone jack.

Και τα δυο iPad Pro έρχονται εξοπλισμένα με Face ID και TrueDepth camera setup. Αλλά σε αντίθεση με τα iPhone X, XS και XR, δεν διαθέτουν εγκοπή. Τα εξαρτήματα του Face ID βρίσκονται τοποθετημένα στο πάνω μέρος της οθόνης. Στο iPad, το Face ID μπορεί να λειτουργήσει όταν η συσκευή είναι τοποθετημένη οριζόντια, για παράδειγμα, όταν έχει συνδεθεί ένα πληκτρολόγιο.

Δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε, ότι εξοπλίζονται με A12X Bionic chip με οχταπύρηνο CPU και επταπύρηνη GPU. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρουν ως 35% καλύτερες επιδόσεις single-core και πολύ μεγαλύτερη βελτίωση σε διεργασίες που απαιτούν όλους τους πυρήνες. Όσον αφορά την GPU, ο Jon Ternus της Apple ανέφερε ότι το iPad Pro προσφέρει γραφικά τύπου Xbox One S, σε μια συσκευή πολύ μικρότερη από την κονσόλα της Microsoft.

Η μετάβαση του iPad από τον Lightning connector στον USB-C φαίνεται ότι αποτελεί μια κίνηση που η εταιρεία δεν θεωρεί ότι είναι η σωστή για τα iPhones. Τα iPhone XS και XR συνεχίζουν να χρησιμοποιούν θύρα Lightning. Η νέα αυτή θύρα στα iPad δίνει τη δυνατότητα να φορτίσετε ένα συνδεδεμένο iPhone, ενώ μπορεί να συνδεθεί σε οθόνες με ανάλυση που φθάνει τα 5Κ.

H Apple παρουσίασε επίσης και ένα ριζικά ανασχεδιασμένο Apple Pencil. Πλέον, η Apple λέει αντίο στην ενοχλητική μέθοδο φόρτισης που απαιτούσε τη σύνδεση του Apple Pencil απευθείας στο iPad. Πλέον, τοποθετείται μαγνητικά και μπορεί να φορτίσει ασύρματα. Να σημειωθεί, ότι τα tablets διαθέτουν τέσσερα ηχεία που προσφέρουν στερεοφωνικό ηχείο και μια 12MP κάμερα ικανή να προβεί στην εγγραφή 4k/60fps video και είναι συμβατά με δίκτυα gigabit LTE

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.