Μαζί με το macOS Monterey, το 2021, η Apple παρουσίασε το MailKit framework το οποίο οι προγραμματιστές μπορούσαν να χρησιμοποιούν για να δημιουργούν σύγχρονα και ασφαλή extensions για την εφαρμογή Mail των Mac. Τα extensions αυτά μπορούν να μπλοκάρουν περιεχόμενο, να εκτελούν ενέργειες σχετικά με μηνύματα, να βελτιώνουν την ασφάλεια, και άλλα.

Η Apple είχε αναφέρει ότι κάποια στιγμή τα παλιά plug-ins της εφαρμογής Mail θα σταματήσουν να λειτουργούν, με την κυκλοφορία κάποιας μελλοντικής έκδοσης του macOS. Φαίνεται ότι η στιγμή αυτή έφτασε. Με το ντεμπούτο του macOS Sonoma, στο WWDC 2023, τα plug-ins θα πάψουν να λειτουργούν, διότι το νέο OS δεν τα υποστηρίζει. Πλέον, θα υποστηρίζονται μόνο τα MailKit-based extensions.

Τι σημαίνει αυτό για τους χρήστες του macOS Sonoma και των μελλοντικών εκδόσεων; Με απλά λόγια, θα έχουν πρόσβαση σε λιγότερες δυνατότητες. Αν και τα extensions που βασίζονται στο MailKit framework είναι πιο ασφαλή, έχουν περιορισμένες δυνατότητες συγκριτικά με τα παλιά plug-ins. Δυστυχώς, δεν θα δούμε όλα τα παλιά plug-ins να αναβιώνουν ως extensions.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.