Έκανε ντεμπούτο το Light Phone III, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του προκατόχου του. Άξιζε η αναμονή; Όπως και οι προκάτοχοί του, προσφέρει μια εμπειρία απαλλαγμένη από τα υπερβολικά πολλά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των σύγχρονων smartphone, που θα αποτρέψει τους κατόχους τους από το να κοιτάνε επί ώρες μια οθόνη.

Light Phone 3 III

Η συσκευή διαθέτει ασπρόμαυρη οθόνη 3.92 ιντσών με ανάλυση 1.080 x 1.240 pixels, η οποία απλοποιεί την οπτική απεικόνιση και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας – και ίσως δεν θα πρέπει καν να θεωρούμε αυτή τη συσκευή smartphone. Γιατί; Στην πραγματικότητα η ζυγαριά γέρνει πιο πολύ προς το dumb phone, το οποίο όμως διαθέτει περισσότερες λειτουργίες από τα περισσότερα “χαζά τηλέφωνα”.

Ωστόσο, μην ξεγελιέστε, το Light Phone III μπορεί να κάνει πολύ λίγα πράγματα. Από πλευράς λογισμικού, τα ενσωματωμένα εργαλεία περιλαμβάνουν τηλέφωνο, ξυπνητήρι, χρονόμετρο, αριθμομηχανή, ημερολόγιο, επαφές, πλοήγηση, σημειώσεις, φωνητικό σημείωμα, υποστήριξη hotspot, και εφαρμογή αναπαραγωγής ήχου. Δεν υπάρχει Facebook, Instagram, TikTok, παιχνίδια, ή κάτι παρόμοιο.

Από πλευράς hardware και κατασκευής, το τρίτο τηλέφωνο της εταιρείας είναι αρκετά αναβαθμισμένο σε σχέση με τον προκάτοχο του. Αρχικά, η νεότερη έκδοση διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο και μεγαλύτερη οθόνη. Το πίσω μέρος μπορεί να αφαιρεθεί για την εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας, κάτι που είναι κάπως επαναστατικό στις μέρες μας. Είναι μέρος του σχεδίου της εταιρείας να βοηθήσει τους πελάτες να διατηρούν τα τηλέφωνα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αντί να τα αντικαθιστούν συχνά.

Σε άλλες αναβαθμίσεις έχουμε την προσθήκη NFC, GPS, 5G, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, eSIM, USB-C και μία μπαταρία 1.800mAh. Αν και αυτή η μπαταρία μπορεί να μην ακούγεται μεγάλη, είναι διπλάσια σε μέγεθος από εκείνη του προκατόχου του Light Phone III και εκείνη είχε εκτιμώμενη αυτονομία έως και τρεις ημέρες. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με προδιαγραφές που απαιτούν πολλούς πόρους και η οθόνη θα χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη μπαταρία από την φανταχτερή οθόνη των σύγχρονων smartphone.

Light Phone 3 III

Ωραίες είναι επίσης οι μικρές λεπτομέρειες στις οποίες έδωσε προσοχή η εταιρεία. Το νέο μοντέλο διαθέτει κάμερες και ο κατασκευαστής έχει ενσωματώσει ένα κουμπί κλείστρου δύο βημάτων, όπως αυτά στις πραγματικές φωτογραφικές μηχανές. Υπάρχει επίσης ένας τροχός κύλισης, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί βολικός για πολλούς χρήστες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ανέπαφες πληρωμές δεν θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, αλλά η εταιρεία εργάζεται στην υλοποίηση τους.

Το Light Phone III είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο αν θες αποτοξινωθείς από την σημερινή τεχνολογία. Όμως, υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα που πρέπει να λάβουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι υπόψη – δεν είναι καθόλου φθηνό. Η επίσημη ανώτατη τιμή πώλησης ανέρχεται στα 799 δολάρια, πολλά λεφτά για ένα μινιμαλιστικό τηλέφωνο που προσφέρει πολύ λιγότερες δυνατότητες από τα smartphone αυτής της τιμής. Όπως και να το κάνουμε, όσο ωραία και αν είναι η ιδέα ενός σύγχρονου dumb phone, είναι δύσκολο να δικαιολογήσω την τιμή ή τον χρόνο που χρειάστηκε για την ανάπτυξη αυτού του τηλεφώνου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.