Το σκάφος της αποστολής Juno της NASA εξερευνά από το 2016 το σύστημα του Δία, τον γίγαντα αερίου του ηλιακού μας συστήματος και τα δεκάδες φεγγάρια του.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα μοναδικές εικόνες που κατέγραψε το σκάφος από τις δύο τελευταίες του επισκέψεις στην Ιώ, που είναι ο τρίτος σε μέγεθος δορυφόρος του Δία.

Είναι το γεωλογικά πιο δραστήριο σώμα στο ηλιακό μας σύστημα. Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, ηφαίστεια εκρήγνυνται αδιάκοπα εκτοξεύοντας κολοσσιαίες ποσότητες πυρακτωμένων υλικών σε ύψος εκατοντάδων χλμ. Η Ιώ αλληλεπιδρά με το μαγνητικό πεδίο του Δία και εκτός από τα πυρακτωμένα υλικά εκτοξεύει φορτισμένα σωματίδια τα οποία παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο του Δία προκαλώντας υψηλής έντασης σέλας.

Βρήκαν επιτέλους τον Πλανήτη 9 στο ηλιακό μας σύστημα!

Η Ιώ είναι γεμάτη ηφαίστεια. Στα video μπορείτε να δείτε κοντινά πλάνα από μια λίμνη λάβας μήκους 200 χιλιομέτρων που ονομάζεται Loki Patera. Υπάρχει εκπληκτική λεπτομέρεια που δείχνει νησιά ενσωματωμένα στη μέση της λίμνης. Η κατοπτρική αντανάκλαση που κατέγραψαν τα όργανά μας για τη λίμνη υποδηλώνει ότι τμήματα της επιφάνειας της Ιώ είναι τόσο λεία όσο το γυαλί» ανέφερε ο Σκοτ ​​Μπόλτον επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής Juno κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

O Elon Musk σώζει το πιο πολύτιμο φορτίο του Άρη – Δείτε φωτογραφίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.