Το ημερολόγιο έγραφε κάπου τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 2022, όταν παρατηρητές της ομολογουμένης παράξενης και με πολλούς περιορισμούς γωνιάς του internet της Β. Κορέας άρχισαν να διαπιστώνουν ότι η χώρα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα συνδεσιμότητας.

Σε πολλές και διαφορετικές ημέρες, πρακτικά όλες οι ιστοσελίδες, βγήκαν offline μαζικά. Μέχρι και το επίσημο portal του δικτάτορα Kim Jong-un ήταν εκτός. Μάλιστα, τουλάχιστον, ένα από τα κεντρικά routers που επέτρεπαν την πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο της χώρας εμφανιζόταν παράλυτο, ουσιαστικά αποκόπτοντας τη χώρα αυτή από τον έξω κόσμο.

Ορισμένοι, παρατηρητές, είχαν σημειώσει ότι η Β. Κορέα είχε διεξάγει κάποιες δοκιμές πυραύλων, υπονοώντας δηλαδή, ότι επρόκειτο για δουλειά ξένων μυστικών υπηρεσιών, ως απάντηση στις δοκιμές. Ωστόσο, τίποτε από αυτά δεν ίσχυαν και καμιά υπηρεσία των δυτικών δεν είχε εμπλοκή. Αντίθετα, επρόκειτο για το κατόρθωμα ενός τύπου από την Αμερική, από το δωμάτιο του σπιτιού του, ο οποίος έριξε κυριολεκτικά το internet μιας ολόκληρης χώρας.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, ο P4x αποτέλεσε τον στόχο κατασκοπευτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων της Β. Κορέας στα πλαίσια μιας ευρύτερης καμπάνιας που στόχο είναι να υποκλέψει εργαλεία hacking από δυτικούς ερευνητές ασφαλείας. Ωστόσο, όπως αναφέρει, αισθάνθηκε φοβερά προδομένος από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία δεν τον προστάτεψε ούτε στο ελάχιστο. Βέβαια, ο ίδιος, είχε φροντίσει να αποσύρει όλα τα εργαλεία εκείνα που ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, με τις ΗΠΑ από την μεριά τους να μην έχουν απαντήσει σε αυτήν την στοχευμένη επίθεση.

Έτσι, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αισθανόταν, σύμφωνα με τον ίδιο ότι ήταν το σωστό πράγμα, αυτό που έπρεπε να γίνει. Ο P4x αναφέρει στο Wired, ότι εντόπισε πλήθος ευπαθειών στα συστήματα της Βόρειας Κορέας που δεν είχαν γίνει patched και του επέτρεψαν να υλοποιήσει πλήθος “denial-of-service” attacks σε servers και routers στα οποία η χώρα βασίζει την επικοινωνία της με τον έξω κόσμο. Ο ίδιος επισημαίνει ότι αυτοματοποίησε τις επιθέσεις του, δημιουργώντας και τρέχοντας scripts τα οποία έβλεπαν ποια συστήματα παρέμεναν online και στη συνέχεια προβαίνοντας σε επιθέσεις για να βγουν και αυτά εκτός.

Όσο σπάνιο και αν είναι μια επίθεση τέτοιας κλίμακας από ένα και μόνο άτομο, δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές επιδράσεις αυτών στα συστήματα της Β. Κορέας. Πάντως η πλειοψηφία των κατοίκων δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες internet. Ο P4x επισημαίνει όντως ότι στόχος του ήταν να ενοχλήσει το καθεστώς και όχι τους πολίτες.

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, σαν μια αναγνωριστική αποστολή δηλαδή να βρει ευπάθειες στα συστήματα. Σκοπός του πλέον, να αρχίσει το πραγματικό hacking, να κάνει και άλλους ακτιβιστές να συμπορευθούν μαζί του για την απόσπαση πληροφοριών οι οποίες θα βοηθήσουν στη προστασία των δυτικών από το καθεστώς της Β. Κορέας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.