Για αύξηση του ορίου πληρωμών μέσω IRIS πιέζει η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, το ημερήσιο όριο συναλλαγών πιέζουν να το ανεβάσουν στα 1.000 ευρώ από 500 ευρώ που είναι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι το 25% των πολιτών είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία άμεσων πληρωμών IRIS, μια υπηρεσία η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που θα την επιλέξουν να μεταφέρουν άμεσα χρήματα και χωρίς επιβάρυνση, απλά και μόνο χρησιμοποιώντας τον αριθμό κινητού του παραλήπτη. Επιπλέον, τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι επιτηδευματίες είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές μέσω IRIS.

Η αστρολογία η μεγαλύτερη απάτη! Και να η απόδειξη!

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ζήτησε να εφαρμοστούν δυο διακριτά όρια. Δηλαδή, ένα όριο 500 ευρώ για μεταφορά σε άλλα πρόσωπα και ένα όριο 500 ευρώ για μεταφορές σε επαγγελματίες.

Το ζήτημα ωστόσο δεν φαίνεται να προχωράει καθώς θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι υποδομές των τραπεζών και να αντιμετωπιστούν πιθανές αδυναμίες σε επίπεδο απάτης. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα έχει πέσει στο τραπέζι και συζητιέται μεταξύ των τραπεζών τόσο στο πλαίσιο της Ελληνικής Ένωσης Τράπεζων όσο και της ΔΙΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.